Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasına az bir süre kala, gözler emekli ve memurların alacakları enflasyon farklarına çevrildi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon oranında zam alırken, memur emeklileri enflasyonun yüzde 15’i aşan kısmı kadar fark alacak.

Birinci Formül

Şu anda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için en düşük maaş 10 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Eğer enflasyon farkına ek bir artış yapılmazsa, kök maaşları 6 bin ile 8 bin TL arasında olan bu emekliler, ara zam döneminde devlet katkısıyla 10 bin TL almaya devam edecek ve maaşlarına enflasyon zammı eklenmeyecek. Bu dönemde taban maaşın yeniden belirlenmesi ise emeklilerin öncelikli taleplerinden biri olarak öne çıkıyor.

Emekli Ve Memur Zamlari Icin Yeni Oranlar Sizdi 14635880 619 Amp

İkinci Formül: Kök Maaş Ne Kadar Olacak?

Beklentiler, Hazine katkısıyla kök maaşlar değişmeden yeni taban maaşın 13-15 bin TL aralığında belirlenmesi yönünde. Gündeme gelen bir diğer seçenek ise kök maaşların artırılarak 10 bin TL'ye çıkarılması.

Üçüncü Formül

Temmuz ayında memur emeklileri de aylıklarına refah payı eklenmesini bekliyor. Yılbaşında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlarının memur emeklileriyle eşitlenmesi nedeniyle, temmuz ayında memur emeklilerinin zam oranlarının daha düşük kalması öngörülüyor.

829X469 Ssk Bagkur 4A 4B Emekli Maasi Hesaplama 7500 Tl Uzeri Emekli Maasi Alanlara Ne Kadar Zam Geldi Zamli Maas Tabl 1689484724431

Dördüncü Formül

Tüm emeklilerin zamlarının eşitlenmesi yönünde talepler bulunuyor. Ancak şu anda emekliler için kesinleşmiş bir formül yok. Bayram tatilinin ardından yeni bir gelişme olmazsa, emekli maaşlarının enflasyon oranında artırılması bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ