Aydın’da çeşitli kurumlar ve belediyeler işbirliği ile düzenlenen tanıtım günleri etkinliklerinde birçok ilin tanıtımına ev sahipliği yapıyor. Düzenlenen etkinliklerde çeşitli illerin yöresel lezzetleri Aydınlılarla buluşurken bu organizasyonlara AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü’den tepki geldi.

Esnaflardan Tanitim Gunleri Tepkisi 451712 Cf9B50C4E822691D5623F65273B41D58

YEREL ESNAFIMIZ ZARARA UĞRUYOR

Yapılan tanıtım günleri etkinliklerinin kente hiçbir fayda sağlamadığını ifade eden Künkcü, “İlimizde son günlerde tanıtım günleri adı altında birçok organizasyonlar yapıldığını görüyoruz. Adı ne olursa olsun ilimizin tanıtımına, ekonomisine hiçbir katkısı olmayan bu etkinlikler ilimiz esnafının sıkıntıya girmesine sebep olmaktadır. Çoğu gıda statüsünde olan ve her yerde rahatça bulunabilen bu ürünlerin tanıtılmaya ihtiyacı olmadığını açıkça görüyoruz. Vergisini, işçisinin sigortasını ödeyen yerel esnafımız kent ekonomisinin çimentosudur. Bu organizasyonlara izin veren yetkililere sesleniyorum. Tanıtım günleri stantlarında satılan ürünlerin çok daha kalitesini vatandaşla buluşturan yerel esnafımıza ihanet etmeyin. Bu ürünleri satan yerel üreticimiz bu durumdan çok ciddi zarara uğruyor” dedi.

Esnaflardan Tanitim Gunleri Tepkisi 451712 E77781Cbaf7C6B6Aae6A19626Defe8Da

SOSYETE PAZARI GİBİ

Künkcü, yapılan tanıtım günleri etkinliklerini düzenleyen organizasyon şirketlerinin bu işten nemalandığını ifade ederek, “Bu tür organizasyonlar tüm illerde yapılıyor. Baktığımızda etkinlikleri hep aynı organizasyon firmaları yapıyor. Bu işten kesinlikle esnaf kazançlı çıkmıyor. Sosyete pazarından farksız olan bu organizasyonlarda yerel esnafımızın stantlarına de hiçbir şekilde yer verilmiyor. Yerel esnafımızın düşünülerek bu tür organizasyonlar düzenlenirken bir kez daha düşünülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kuşadalılar 'Bu100'den'i hayranlıkla izlendi Kuşadalılar 'Bu100'den'i hayranlıkla izlendi

Esnaflardan Tanitim Gunleri Tepkisi 451712 2Bcd980Fc1F4E1476Ea3Cc486Be5A289

Editör: Cemre UZUN