Bozdoğan elektrik kesintisi 17 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Bozdoğan elektrik kesintisi 17 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

Doğal kahvelerin popülerliği arttığı, geleneksel kahve yapım yöntemlerinin de yeniden ilgi görmeye başladığı son dönemlerde, Harput Dibek Kahvesi de değişimden nasibini alarak beğenilenler listesinde yer buldu. Harput, Elazığ ilinin tarihi ve kültürel zenginlikleri arasında yer alırken, dibek kahvesi de özellikle son dönemlerde Türkiye’nin yanı sıra uluslararası arenada da adından sıkça söz ettiriyor. 2015 yılında profesyonel üretime başlayarak, yumuşak tadımı ile kahveseverlerin beğenisine sunulan Dibek Kahvesi, Kuşadası’nda da başta kendi yöre insanını ardından da Kuşadalıları kendi bünyesi altında toplamayı başardı. 

"GERİ DÖNÜŞLER BİZİ MUTLU EDİYOR"
Harput Dibek Kahvesi standını, 2 ay önce Kuşadası sahil bandı üzerinde açan ve aynı zamanda Kuşadası’nda Devlet Konservatuarı’nda eğitim hayatına da devam eden Ömer Faruk Yaşar, ilginin beklediğinin çok üzerinde olduğunu belirtti. Yaşar; "Elazığ'ımızın meşhur kahvesi Harput Dibek’i kent insanıyla tanıştırmak üzere yola çıktık. Geri dönüşler bizleri oldukça mutlu ediyor. Bir yandan eğitimime devam ederken diğer yandan da tarihimizin simgelerinden olan Dibek kahvemizi Kuşadası’nda tanıtıyorum. Kahvemizle tanışmak isteyenleri standımıza davet ediyorum’ dedi. 

KAKULE BİTKİSİNİN TOHUMU KULLANILIYOR
Kuşadası’nda tek noktası bulunan ancak 81 ilde ve ilçelerinde 650’den fazla satış noktası ile 12 ülkede satış noktaları ve coffe shopları bulunan Dibek Kahvesi’nin Kuşadası ayağını oluşturan Yaşar, "Dibek kahvesi diğer kahvelerden farklı olarak hem çekilip hem de dövülerek hazırlanır ve kendi yağıyla birlikte kavrulur. Yumuşak bir içime sahiptir. Kahvemizin içeriğinde, bulunması zor ve dünyada çok pahalı olan kakule tohumu bulunmaktadır. Düzenli şekilde içildiğinde ya da ağır yemeklerden sonra tüketildiğinde mideyi rahat ettirdiği gibi sindiriminde hızlı olmasını sağlar ve hazımsızlık derdine son verir. Kuşadası’nda, gün içerisinde yaklaşık 1000 bardağa yakın ikram dağıtıyoruz. Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistler de büyük ilgi gösteriyor. Kahvemizin tadına güveniyoruz" diye konuştu.

Muhabir: AYLİN ESER