Gündem

Efeler’de karpuz artık ‘kabak tadı’ vermiyor

Efeler’de bulunan bir manavda satışa sunulan İran ve Yemen’den ithal edilen organik karpuzlar, tadı ve aromasıyla kabak aşısından üretilen karpuzlara alternatif oldu. Aydınlı vatandaşları kabak aşısından üretilen karpuza karşı uyaran Manav İşletmecisi Mesut Denktaşlı, “Kabak aşılı karpuz tatsızdır ve organik değildir. Aydınlı vatandaşlarımız ucuzluğuna ya da görünümüne aldanıp kabak aşılı karpuz tüketmesinler” dedi.

Abone Ol
Efeler’de Kıbrıs Caddesi üzerindeki bulunan bir market ve manav işletmesinde 2 haftadır satışa sunulan İran ve Yemen’den ithal edilen çekirdekten üretilmiş organik karpuzlar, vatandaşlar tarafından adeta kapış kapış satın alınıyor. Tadı, aroması, rengi ve kokusuyla Mayıs ayında satışa sunulan kabak aşılı karpuzlara alternatif olan İran ve Yemen’den ithal edilen organik karpuzlar, mevsimi henüz gelmediği için satışa sunulamayan organik yerli karpuzları da aratmıyor. Kabak aşısından üretilen karpuzlara alternatif olan ve ‘İade garantili’ olarak satışa sunulan ithal organik karpuzlara müşterilerin rağbetinin çok fazla olduğunu söyleyen Manav işletmecisi Mesut Denktaşlı, Mayıs ayında canı karpuz çeken Aydınlı vatandaşların damak tadını kabak aşılı karpuz yerine organik karpuzla tanıştırdıklarını belirtti.

“MÜŞTERİLERİMİZ GAYET MEMNUN”

Yaz aylarının ‘serinleten meyvesi’ karpuz, havaları ısınmasıyla birlikte manavlarda ve pazar tezgahlarında yavaş yavaş yerini almaya başlarken, Efeler’deki manav işletmeciliği yapan Mesut Denktaşlı, Aydınlı vatandaşları kabak aşılı karpuz yerine İran ve Yemen’den ithal edilen organik karpuz tüketmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu. Efeler’deki manav işletmelerinde yaklaşık 2 haftadır çekirdekten üretilmiş ithal organik karpuzları satışa sunduklarını söyleyen Denktaşlı, “Ne yazık ki bazı üreticiler daha fazla verim ve erken hasadı ön planda tutarak yüksek gelir kazanmak için kabak aşılı karpuz yetiştiriyor. Bu sayede belki karpuz piyasada bollaşıyor ama tadı ve kalitesi vatandaşı memnun etmiyor. Biz vatandaş memnuniyeti açısından bir süredir Mayıs ayı itibariyle İran’dan ve Yemen’den ithal organik karpuz satışa sunuyoruz. Müşterilerimiz de sattığımız karpuzdan gayet memnunlar. Bu ay içinde başka bir yerden aldığı kabak aşılı karpuzdan tat alamayıp bizden aldığı karpuzu tükettikten sonra, ‘Karpuz yediğimizi şimdi anladık’ diyen müşterilerimiz oldu” dedi.

“KABAK AŞILI KARPUZ TÜKETMEYİN”

Halihazırda Mayıs ayı itibariyle piyasadaki karpuzların yüzde 95’inin kabak aşılı karpuz olduğunu söyleyen Denktaşlı, “Kabak aşılı karpuzun meyve eti sert, lifli bir yapıdadır, tatsızdır. Kabak aşılı karpuz fidanının GDO’su ile de oynanıyor. İran Karpuzuysa çekirdekten üretilmiştir ve yumuşak meyve etine sahiptir. Ayrıca tadı ve aromasıyla birlikte rengi ve kokusuyla da farkını hissettirir. Biz bu nedenle garantili karpuz sattığımız için tezgahımıza da ‘garanti kesmece karpuz’ yazdık. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla satışa sunduğumuz karpuzu tüketebilirler, içleri rahat olsun diye de tezgaha kesilmiş karpuzlardan da koyduk. Aydın’da şu anda bizim satışa sunduğumuz karpuzla tadı konusunda yarışacak bir başka karpuz olmadığında iddialıyız. Ağız tadıyla karpuz yemek isteyenlere tavsiyemiz kabak aşılı karpuz yerine bu mevsimde ithal organik karpuz tüketmeleridir. Ramazan Bayramı’ndan sonra işletmemizde, yerli karpuz satışlarımız da başlayacak ancak halihazırda gönül rahatlığıyla tüketilebilecek tek karpuz İran ve Yemen’den ithal edilmiş organik karpuzdur. Aydınlı vatandaşlarımıza tavsiyem ucuzluğuna ya da görünümüne aldanıp kabak aşılı karpuz tüketmemeleridir” diye konuştu.