Kazada ölen oğlunun arkadaşları Anneler Gününü kutladı Kazada ölen oğlunun arkadaşları Anneler Gününü kutladı

Açılış konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek ve kadınlar gününü kutlayarak başlayan Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, kadınların istihdamda ve girişimcilikteki payının istenilen düzeyde olmadığını, erkeklerle aynı düzeye geldiğinde Ülkenin gayri safi milli hasılanın yüzde 20 – 25 düzeyinde artacağını söyledi.
Türk toplumunda çok fazla girişimci çıktığını fakat mantık olarak gelişmiş dünya ile farklılıklar olduğunun altını çizen Erbaş, küçük küçük ve başkasının yaptığı işleri yapan girişimlerin ağırlıkta olduğunu belirtti. Girişimciliğin; başkaları ile aynı şeyleri yapanlar, başkalarının yaptığı işi farklılaştırarak yapanlar ve başkasının yapmadığını, yapamadığını yapanlar olarak üç alanda değerlendirilebileceğini dile getirdi.
4Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Önemli icatların, buluşların çok büyük kısmını gelişmiş toplumlar yapıyor. Çünkü orada çok daha özgür, eşitlikçi, yarışmacı bir ortam var. Her şeyden önemlisi farklı olanı bastırmayan, öne çıkaran, inovasyon yapmasına imkân tanıyan bir sitem var. Maalesef bu anlamda arzu ettiğimiz yerde değiliz. Ailelerin yaklaşımı ve eğitim politikasından başlayarak birtakım şeylerin değişmesi lazım. Kültürel değişimle beraber toplumsal değişime ve eğitim siteminde değişime ihtiyacımız var. Farklı olanı kendimize benzetmeden; sorgulayan, şüphe eden, merak eden nesiller yetiştirmemiz lazım. Eğitim sistemimiz buna uygun değil. Her çocuk bir ailede o ailenin kendi doğru ve yanlışlarını öğreniyor. Elbette bunu doğru yapan ve doğru öğreten aileler olabilir. Ama genel olarak baktığınızda buradan girişimci çıkmıyor. Aksi halde gelişmiş dünya seviyesinde olurduk. Eğitim siteminin değişmesi ve kültürel olarak bir dönüşüm olması gerekiyor ki iyi girişim ortaya koyabilelim.
Dünyayı girişimciler, yeni icatları, buluşları yapanlar değiştiriyor. Ülkeleri zengin yapanlar onlar. Amerika’yı Amerika yapan sadece parası değil, bu buluşları ve icatları yapan insanlar. Tek başına bir şirketin değeri Türkiye’nin gayri safi milli hasılasından büyük. Böyle onlarca şirket var. Emanuel Kant “aydınlanma insanın aklını kullanmaya cüret etmesiyle başlar” diyor. Biz de yeni girişimler, farklı fikirler ortaya koyamazsak yerimizde sayacağız”
Bayramdan sonra düzenli toplantılarla bir araya gelerek girişimciliğin artması için etkinlikler yapmak istediklerini ifade eden Erbaş “Bu anlamda toplumu bilinçlendirmeye katkı sunacak çalışmalarımız olacak. Sizden aktif katkı ve öneriler bekliyoruz. Önerilerinizi imkanlar çerçevesinde hayata geçireceğiz. Bir kişi bile olumlu etkilense bir fikir inşa etse veya işinde bir değişikliğe gitse kıymetli. Girişimciler, farklı fikirleri olanlar, cesur olanlar çok önemli” dedi.
Erbaş’tan sonra söz alan Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Temsilcisi Nuran Aslan Kadın Girişimciler Kuruluyla fikir alışverişinde bulunmak üzere birkaç kez bir araya geldiklerini ve proje başlıkları oluşturduklarını hatırlatarak başladığı konuşmasında “Girişimci olmaya yatkın insanları da bu platforma dahil edip onların önünü açmak amacındayız. Fikri olan ama uygulamaya geçirememiş birçok kadın olduğunu düşünüyoruz. Kadınların daha nitelikli işler yapması için önlerini açmak üzere birkaç başlık altında topladığımız, bu sene içerisinde hayata geçirmeyi planladığımız projelerde görev dağılımı yaptık, kimlerden destek alabiliriz belirledik. Amacımız bu ağı olabildiğince genişletmek. Kurulumuz 21 kişi ama kurula dahil olmak isteyen, projelerde rol almak isteyen kim varsa dahil etmek adına kurul üyelerimizden katkı bekliyoruz. Bu iş ekip işi, gönüllülük işi. Hepinizin desteğini bekliyoruz” dedi.Aslan Kurulun TOBB Aydın Girişimciler Kurulunun bir parçası olduğunu, başlatılan bir projenin İl’e, bölgeye ve hatta TOBB’a kadar gidebildiğinin altını çizdi.
Genç Girişimciler Kurul İl İcra Komitesi Temsilcisi Hüseyin Anıl Genç katılımcılar teşekkür ederek başladığı konuşmasında Genç Girişimciler Kurulu ile zaman zaman bir araya geldiklerini, tespitler yaptıklarını söyledi. Toplantıda katılımcılar; girişimciliğin kolaylaştırılması, rekabeti bozan koşulların düzeltilmesi, üretimde ve tasarımda marka değerinin artırılması, yatırım danışmanlığı da sunabilecek girişimci ofisi kurulması, yerel işletmelerin korunması için kurumsal işletmeleri sınırlandırabilecek yasal mevzuat değişiklikleri, yapılacak faaliyetlerin etkin tanıtımı ve erişimin kolaylaştırılması adına proje önerilerini paylaştı.

Dtoda Kadin Ve Genc Girisimciler Toplandi 453966 B9090690283B64Debf6464Edcfa46C7D

Kaynak: HABER MERKEZİ