Ege Denizi'nde korkutan deprem Ege Denizi'nde korkutan deprem

Aydın’ın Çine ilçesinde CHP’li Tayfun Şahin ile AK Partili Mithat Burhan Kandemir arasındaki tartışma devam ediyor. CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’in önceki gün yaptığı açıklamalara AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir cevap verdi. Kandemir’in açıklamalarına bu kez CHP’li Şahin’den cevap geldi.

Chpli Sahinden Kandemire Cevap Ciftcimize Verdiginiz Sudan Cicek Bile Sulanmaz 470304 E3Ae446212164A1E0A529B1E3254D4D4
“ÇİFTÇİLER VERYANSIN EDİYOR”
Yazılı bir açıklama yapan CHP’li Şahin, şu ifadeleri kullandı: “AKP ilçe başkanı sayın Burhan Kandemir, kuyu suyu ücretlerine yaptığınız fahiş zam ile ilgili yaptığım açıklamama sinirlenmişsin besbelli. Sende durmamış açıklama yapmışsın. Sen daha konuyu anlayamamışsın, bak tekrardan anlatmaya çalışayım. Koçarlı Sulama Birliği’ne bağladığınız Çineli çiftçilerimiz, kendileri masraf ederek tesis ettikleri yeraltı su kuyularından haraç keser gibi dönüm başına 290 TL ücret alınmasına veryansın ediyorlar. Gazeteler yoluyla, düştükleri durumu haber yapıyorlar. Neden? Dinleyen yok ki dertlerini! Bakıyorlar buda nasıl olsa çare olmayacak sizlerden tık yok, 3500 küsur yürekli çiftçi imza toplayıp umudu Çine Kaymakamlığı aracılığıyla sayın Valimize ulaşmakta buluyorlar. Dediğin gibi senin merakla beklediğin o an geliyor ve bende sahneye çıkıyorum. Onların sesine destek veriyorum.”

Chpli Sahinden Kandemire Cevap Ciftcimize Verdiginiz Sudan Cicek Bile Sulanmaz 470304 495Ea320061Cac734B41C28Af133Bd6E
“ZATEN SAHNEDEYİM, SOKAKTAYIM”
Şahin, açıklamasına şöyle devam etti: “Sen hayatın boyunca Çine’de bu kadar imza toplayıp, çare arayan çiftçiler duydun mu, gördün mü? Ben duymadım da görmedim de. Bak burası çok önemli!. Bu kadar insan tek tek imzalamış dilekçeleri. Burada iyi gitmeyen bir şeyler var besbelli. Hala mı anlamadınız. Senin partine oy vermiş hatta kayıtlı insanlar var imza atan. Benim yanıma kadar gelmiş, beni telefonla arayarak, mahallede, kahvehanede, sokakta gördüğünde yardım isteyen çiftçi arkadaşların içerisinde, senin partililerin de var. Dediğin gibi bende 3500 küsur çiftçinin kulağına, senin benzettiğin gibi kuklalara sufle yapıyorum, yani fısıldıyorum. Senin anlayacağın zaten sahnedeyim, sokaktayım. Her gün 30 kişiye sufle yapılsa 3 günde bu kadar imza toplanır mı acaba. Bunu da mı anlamadın?”
“ÇİFTÇİLERDEN KAÇARSIN”
Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “30 koskoca yıl geçmiş, Adnan Menderes barajından tek bir damla suyu daha Çine ovasına verememişsin, ekonominin kötü durumuna gelmesinden ve dengesiz para politikalarınız yüzünden kaç tane traktörün satın alınıp, amacından uzak damlarda yatırım için saklandığını bilmezsin. Cumhurbaşkanının 2006 yılında çıkardığı Tarım kanununa istinaden her yıl çiftçiye verilmesi gereken destekleme miktarının sadece kağıt üzerinde kaldığını, çiftçinin sadakaya muhtaç edildiğini bilmezsin, ama cicili bicili rakamlarla yatırımlardan, desteklerden bahseder ve muhatap olamadığın çiftçilerden kaçarsın.”
“SÜSLENEN LAFLARLA SORU OLMAZ”
Şahin, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Çine Topçam Sulama Birliği’nin, 2018 yılında Koçarlı Sulama Birliği’ne devredilmesi konusunun içeriğini ben biliyorum. Senin de bilmediğini sanıyorum. Bilmeden üstü kapalı, acaba ile süslenen laflarla soru olmaz. Hadi bakalım cevabını sen ver de bizde, vatandaşımızda öğrensin. Çiftçimize lütfen verdiğiniz 2 sulama suyundan çiçek bile sulanmaz, kurutur durumuna getirdiğiniz Sulama Birliği neymiş bizde anlayalım. Sen anladın mı acaba?”

Kaynak: HABER MERKEZİ