CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Efeler ilçesindeki Turistik Park’ta gerçekleştirilen programda CHP İl Başkan Yardımcıları Aytaç Toker, Bilge Balcı ve Serkan Yılmaz da yer aldı. Yerel seçim sonuçlarını değerlendirerek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Saatçı, “Aydın’da iyi bir yerel seçim atlattık.

Bu seçimde başarılıydık. Örgütlerimiz sağlamdı. Her ilçede seçimin alınmasında Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun çok büyük emekleri var. Özlem başkanımızla beraber örgüt gerçekten bütünleşti. Özlem başkanımız ile birlikte emekleri olan milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

Chpli Saatci Artik Turkiyenin Birinci Partisiyiz 463237 22Fdcc9918A60B52Cbfd3Bb9B323Ac50

“SARI KARTI GÖSTERDİ, SIRA KIRMIZI KARTTA”

Hükümetin halka verdiği sözleri yerine getiremediğini ifade eden CHP’li Saatçı, “Halkımızın artık hükümete bir sarı kart göstermesi gerekiyordu. Bunu gerçekten gösterdi. Yarın kırmızı kartı göstermeye hazır olsunlar. Muhakkak halkımız onu da gösterecektir.” şeklinde konuştu. Seçilen tüm belediye başkanlarına kefil olduklarını kaydeden Saatçı, “Görev süreleri içerisinde o güvenimizi yıkarlarsa da hesap sormak bizim asli görevimizdir ama hepsine inanıyorum ve güveniyorum. Ben seçim döneminde 17 ilçeyi alacağımızı söylemiştim. Sevgili Genel Başkanımızı ocak ayında ziyaret ettiğimizde bu kazandığımız ilçelerin isimlerini vermiştim. Bazıları için bu sürpriz sayılabilir ama bizim için bu ilçelerin kazanılması sürpriz değil. Çalışırsanız oluyor.” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZ BUNUN HESABINI SORDU”

Kendisinin de emekli olduğunu ve 10 bin TL maaş aldığını kaydeden Saatçı, “Efeler’de 8 bin liraya kirada otuyorum. 1+1 dairelerin kirası şu an 10 bin lira. 10 bin lira maaş alabilen adam nasıl durabilecek? Pazara çıkan bir kadınımız, bir fileyi kaç paraya dolduruyor? Halkımız bunun hesabını sordu. Bu iktidarın ayak sesleridir. CHP olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da bizi kapalı salonlarında değil alanlarda göreceksiniz. Kurultayımızda yapılan değişikle partimiz büyük bir ivme kazandı. Partimizdeki bu değişimin arkasında toplum gitti ve karşılığını aldık. Genel Başkanımızın baba ocağı nitelendirdiği partimizde halkımızı bundan sonra daha çok göreceğimize inanıyorum. CHP, bir baba ocağıdır. AK Parti’den de MHP’nin demokratik kitlesinden, İYİ Parti’den ve CHP’den de oy aldık. Herkese teşekkür ediyorum” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Chpli Saatci Artik Turkiyenin Birinci Partisiyiz 463237 E8Bc81379C2600C11Ea092E93F1Eca54

Başkan Yetişkin, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı Başkan Yetişkin, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı

“HALKIMIZA GÜVENİYORUZ”

CHP’nin bu seçimde iktidar olduğunu kaydeden Saatçı, “Genel iktidarız demiyoruz ama biz yerelde iktidarız. Genel seçimlerde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önde olduğu sandıklarda yüzde 21’inde hem büyükşehir hem ilçe olarak yine önde çıktık. Artık Türkiye’nin birinci partisiyiz. Bunu kabul etsinler, etmek zorundalar. Bunu halkımızla beraber yaptık. Yine halkımızla beraber iktidara doğru yürüyoruz. Halkımıza güveniyoruz. Biz onların yanındayız onlar da bizim yanımızda.” dedi. Diğer partilerden kazandıkları belediyeleri ekonomik durumlarının çok kötü olduğunu ve yüksek oranda borç bulunduğunu dile getiren Saatçı, “Belediye başkanlarımız, belediyelerini fotoğraflarını çekiyorlar. Kendileri kaç milyon lira borç ile belediyeyi devraldıkları önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklardır.” diye konuştu.

Aydın’da seçimlerde Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesini kazandıklarını belirten Saatçı, “İncirliova’da ise belediye meclisinde biz öndeyiz. Başkanlığı kaybettik burada ama belediye meclisi ve oylara baktığınızda biz öndeyiz. Alamadığımız ilçelerde neden alamadığımızın sorgulamasını yapıyoruz. Bir daha ki yerel seçimlerde alamadığımız 4 ilçeden en az 2’sini alacağız. Bunun sözünü veriyorum. Aydın’ın toplam 671 mahallemizin 415 tanesinde CHP olarak seçimi önde tamamladık. Kadın nüfusumuzun yoğun olduğu mahallerde oy oranımız yüzde 39,87 arttırdık. Genç seçmenin yoğun olduğu mahallelerde oy oranımızı yüzde 24,12 arttırdık. Üye sayımızın az olduğu mahallerde oy oranımızı yüzde 26,23 arttırdık. Üye sayımızın yoğun olduğu yerlerde oy oranımızı yüzde 39 arttırdık. Daha önce Cumhur İttifakı’nın önde olduğu 89 sandıkta birinci parti olarak çıktık. Büyükşehir seçiminde Özlem Başkanımız diğer tüm adayların toplamından daha fazla oy aldı. Oturup düşünecekler. Çünkü Özlem başkanımız halk ne istediyse onu yaptı ve karşılığını aldı.” diyerek desteklerinden dolayı Aydın halkına teşekkür etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ