CHP Aydın İl Başkanlığı, İl Danışma Kurulu Toplantısı’nı dün Nevzat Biçer Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. İl Danışma Kurulu Toplantısı’na CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül katıldı. 
Toplantıda bir konuşma yapan CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde partinin gece gündüz çalıştığını hatırlatarak, “Aydın’da azimli çalışmalarımızla zafere ulaşsak da Türkiye’de istediğimiz sonucu alamadık ve 86 milyon hayal kırıklığına uğradı. Sonuç böyle olunca baskıcı, zulümcü AKP iktidarı hem Meclis’te hem de Cumhurbaşkanlığı’nda devam etti. Hak ve özgürlüklerin kalmadığı bu dönemde AKP iktidarıyla nasıl mücadele edileceği hakkında Cumhuriyet Halk Partisi olarak yeni bir yol haritası çizdik ve ‘Değişim olmalıdır’ dedik. ‘CHP değişirse Türkiye değişir’ dedik” diye konuştu. 
Kurultay sürecini hatırlatan Bülbül, parti tabanı ve delegelerin sesine kulak verdiklerini belirterek, “O dönemde hepiniz çok iyi hatırlayacaksınız ki Aydın’da ve Türkiye’nin pek çok yerinde katıldığımız il ve ilçe kongrelerinde değişim dediğim için küçük bir grup tarafından tepkiyle karşılaştık, hatta konuşmamıza engel bile olmaya kalktılar” sözlerini kullandı. 
“ZAFERE KİŞİLER DEĞİL, PARTİMİZ OLARAK HEP BİRLİKTE BİZLER ULAŞTIK”
“Değişim dedik, zerre kadar pişman olmadık” diyen Bülbül, “Bunun sonucunda 31 Mart yerel seçimlerinde Aydın başta olmak üzere büyük bir zafere ulaştık ve Türkiye’nin birinci partisi olduk. O gün bize kızanlar, öfkeyle bakanlar bugün bize hak verdi. Çünkü, bu parti bizim. Bu ülke bizim. Zafere kişiler değil, partimiz olarak hep birlikte bizler ulaştık” dedi. 
“PARTİ İÇİNDE TEKÇİ DÜŞÜNCELERE KARŞI ÇIKMALIYIZ”
Parti içerisinde yaşanan tartışmalara değinen Bülbül, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu sıralar bakıyorum bazı kişi ve kişiler, kendi adamları diye tabir ettiklerimizi örgütleyerek bizleri sosyal medyadan ve bazı internet sitelerinden uydurma sözlerle hedef aldırıyorlar. Biz içimizde kavgadan, tartışmadan uzak durmalıyız ve 2028 seçimlerine odaklanmalıyız. Nasıl ülkede tek adama, tekçi düşünceye karşı çıkıyorsak, itiraz felsefesini ortaya koyuyorsak, partinin içinde de bu tekçi düşüncelere karşı çıkmalıyız, izin vermemeliyiz. Bu bize, CHP kültürüne asla ve asla yakışmaz. CHP’de kimsenin adamı olmak yakışmaz.” 
NAZIM HİKMET’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI: “EL, ETEK ÖPMEDEN ONURLU YAŞAMAK”
Nazım Hikmet’in sözlerini hatırlatan Bülbül, “Sadece yaşamak değil. İnsana yakışır şekilde ve onurlu yaşamaktır. Teslim olmadan, boyun eğmeden, sürünmeden, el etek öpmeden yaşamaktır” dedi. Bülbül’ün bu sözleri salonda alkışlandı. 
“CHP’DE ÖRGÜTLER NE ZAMAN ÖNDEYSE İKTİDAR YOLU AÇILMIŞTIR” 
Genel seçimlerde iktidar olacaklarını kaydederek, “Çalışacağız çok çalışacağız. CHP kurulduğundan beri örgüt ne zaman öndeyse CHP iktidar yolunu açmıştır. Örgütlerle yola çıkacağız. Örgütleri teslim almayacağız, özgür iradelerini bir kenarı atmayacağız. Yerel seçimlerde nasıl partimizi Türkiye’nin birinci partisi yaptıysak genel seçimlerde de partimizi iktidar yapacağız, hem meclis çoğunluğunu hem de Cumhurbaşkanlığı’nı kazanacağız-kazanacağız-kazanacağız” dedi. 

 
 

Kaynak: HABER MERKEZİ