CHP Karacasu İlçe Başkanı Ali Akar, Mehmet Erikmen'e "Borçsuz aldığın belediyenin borcu ne kadar? 5 yıl içinde kaç tane taşınmaz sattın? Işıklandırma adı altında seçim bütçesi oluşturmak için 700 bin liraya aldığın ve izin verilmeyen ışıklar ne olacak? Çıkan kamu zararını kim ödeyecek? Yenice'de 100 binlerce Türk lirasına yapılan sonra talimatıyla yıkılan dükkanlardan çıkan kamu zararını kim ödeyecek?" şeklinde çeşitli sorular yönelterek belediyede boşa harcanan her kuruşun takipçisi olacaklarını söyledi.

Chpli Akar Erikmen Belediyenin Borcunu Aciklamali 456551 B237E93Ab740E5D16B7393Af2D7Ef0Fe

BELEDİYE ESNAFIN BORCUNU DAHİ ÖDEYEMİYOR

Mütevazı kişiliği ve uzun yıllar yaptığı idarecikle tanınan CHP Karacasu İlçe Başkanı Ali Akar seçimde son viraja girilirken Belediye yönetiminin konuşmaktan kaçtığını iddia ettiği konuları gündeme taşıdı. CHP İlçe Başkanı Akar yaptığı açıklamada, "Allah'ın izniyle büyük oy farkla bu seçimi alacağız. Bunu gittiğimiz her yerde halkımız sağolsun, çok belli ediyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri de şu: Kasasında para ile ve borçsuz aldıkları hatta dönemlerinde sayısız taşınmazı adrese teslim ihalelerle yandaşlarına sattıkları halde Belediyenin mali durumunun çöküşte olması. Belediyenin büyük bir borcun altına sokulduğunu onlar ne kadar saklasa da vatandaş biliyor. Bu yönetim gibi bir yönetim Karacasu'ya hiçbir zaman gelmedi. Yenice'de belediye tarafından önce inşaatı yapılan sonra yine belediye tarafından yıkılan milyona yakın beceriksizliğin hesabını Karacasu halkı sandıkta soracaktır. Yine en son akıllara zarar bir durum var. Çarşıda ışıklandırma adı altında 700 bin lira gibi maliyetinin neredeyse 3 katına alınan olay fıkralarda olmaz. Seçim bütçesi oluşturmak için yapılan bu alım ne yazık ki izinler alınamadığı için ve Aydem'in çalıştırırsanız elektrik ücreti ödersiniz dediği için çöp olmuş durumda. Burada oluşan kamu zararını kim ödeyecek. Nazilli sanayide motoru yapılması için bekleyen transit var. Karacasu'da tamirciler paralarını alamadıkları için yapmıyorlar. Nazilli'de para ödenmediği için bekliyor" dedi.



"SÖZ VERDİĞİNİZ HANGİ PROJEYİ YAPTINIZ?"

Akar sözlerini, "Değerli Karacasulu hemşehrilerim soruyorum. Şimdi onlara bu kadar borca karşılık söz verdiğiniz hangi projeyi yaptınız? Otopark dediniz yapılmadı. Sanayi dediniz yapılmadı. Doğalgaz son 16 gün mü aklınıza geldi? Yeni pazar yeri yapacağız, açık olan tarafını kapatacağız dediniz. Hala daha esnaf çadır çekiyor. Yaşlı bakım evi aklınıza bile gelmedi. Bırakın söz verdiğiniz işleri yapmayı devlet tarafından yapılıp devredilen millet bahçesi bungalov evlerin durumu içler acısı. Şimdi de kalkmış aynı projeleri yapacağız diye propaganda yaparak Karacasu insanının aklıyla dalga geçiyorsunuz. Allah'ın izniyle Sayın Başkan Adayımız Mustafa Büyükyapıcı'ya ve ekibi kazanıp geldiğinde tüyü bitmemiş yetimin hakkının olduğu bu tür her olayın üstüne gidilecek sorumlu olan her kişiden bunun hesabı sorulacaktır" şeklinde sonlandırdı.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK