Efeler ilçesindeki Aydın Tekstil Alanı’nda fuar alanı açılışını gerçekleştiren Başkan Çerçioğlu, açılışın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başkan Çerçioğlu, kendisine kumpas kurulduğunu ifade ederek rakibi Mustafa Savaş hakkında çok sert mesajlar verdi.

“BU FARK 20 GÜNDE KAPANMAZ”

Seçim Kurulu’nun aldığı kararla billboardlardan resimlerinin kaldırılmasıyla ilgili konuşan Çerçioğlu, “Benim fotoğraflarımdan rahatsız oldular herhalde. Başka illerde böyle bir şey olmadı. Bu seçim kaybettiğinin bir anlamıdır. Üçüncü kez kaybediyor, seçim anketlerine göre aradaki fark 20 gün içinde kapatılması mümkün değil” diye konuştu.

İSTEDİĞİ KUMPASI KURSUN

Rakibi AK Partili Mustafa Savaş’ın siyaseti iftara ve kumpasa çevirdiğini dile getiren Çerçioğlu şunları söyledi: “Siyaseti rakip iftara ve kumpasa çevirdi. Ne bu kadar iftira kumpas. Adı kumpasçı Mustafa'ya çıkacak. Kumpasları tek tek açıklayabilirim. En yakınındaki insanlarla nasıl kumpas kurduklarını, nasıl baskı yaptıklarını ispatlayabilirim. İstediği kumpası kursun, istediği iftirayı atsın. Bir milletvekili kendi seçim bölgesindeki vatandaşa yalan söylemez. İstediği kumpası kursun. Kitabım bitmek üzere. Kitabımda da bu kumpası yazacağım. Kime, nasıl baskı yaptığını, ne yaptığını hepsini tüm Aydın halkı öğrenecek. Gerekirse seçimi 3-5 gün kala da anlatırım. Aydın halkının hiç endişesi olmasın. Algı üretmeye çalışıyor. Ben sayısını saymıyorum. Ne kadar müfettiş gelmiş, zaten usulsüzlük olsa ortaya çıkardı.”

“ŞAHSİ PARAM, KİMSE KARIŞAMAZ”

Duvarlara astığı posterlerin kendi şahsi harcaması olduğunu dile getiren Çerçioğlu, “Kimse benim şahsi parama karışamaz. Belediye başkan adayları koltuğu oturmadan mal varlığını açıklamalı. Malvarlığı edinebilir bu nasıl gösterebiliyorsa sorun yok. Ben kendi paramı verip duvara resmimi asarım. Bu benim şahsi paramdan kimse buna karışamaz” ifadelerini kullandı.

“ÇERÇİOĞLU İLE GEÇİNMEK ÇOK KOLAY”

Çerçioğlu, belediye başkanlarıyla geçinemediği eleştirilerine yönelik olarak şöyle konuştu: “CHP’li olsa eğer imara aykırı getirirse reddederim. Benim ekibin kazara geçirirse dava acarım. Benimle geçinmek çok kolaydır. İmara aykırı bir şey getirmeyeceksiniz, yapmam. Yapmadığım zamanda küsüyor belediye başkanları. Küsersen küs, zerre kadar umurumda değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var burada. Çerçioğlu ile geçinmek çok kolaydır. Kanun ve yönetmeliklere uymak şartıyla.”

SAVAŞ, AYDIN’DAN KOPMUŞ DURUMDA

Mustafa Savaş’ın Aydın’ın sorunlarını konuşmak için bir kez olsun belediyeye gelmediğini kaydeden Çerçioğlu, “Biz Çalışıyoruz. Siz neden engel oluyorsunuz. Sayın Mustafa Savaş 12 yıldır milletvekilisiniz. Beni bir kez olsun arayıp ‘Çayımı içmeye geleceğim. Aydın’ın sorunlarını konuşalım’ demedi. O kadar kopmuş durumda Aydın’dan. Ağzıyla itiraf etmiş. Aydın milletvekili olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğimde de tebrik etmedi. Vali bey aracılığıyla mı beni tebrik edecek. Vali beyi mi alıp büyükşehir belediyesine geleceksiniz. Bu belediye Aydın halkının” dedi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE