TÜİK tarafından yayınlanan veriler doğrultusunda Türkiye’de doğum hızının düşmesi gündeme geldi. Bu konu üzerine 4 bakanlık harekete geçerek, çalışan anneler için 5 başlıkta yeni düzenlemeler yapılmasını önerdi. Ayrıca, MHP de konuyla ilgili bir öneri sundu.

Bir Öneri De Mhp’den Geldi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun doğum oranlarını açıklamasının ardından harekete geçen bakanlıklar ve sektör yetkilileri, doğum izninin uzatılması için çalışmalarını sürdürürken, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk dikkat çekici bir öneride bulundu. Şanlıtürk, çalışan kadınların işe girişten önce yaptıkları doğumlar için de borçlanma hakkı düzenlenmesini önerdi.

Calisan Kadinlar Dikkat Bu Detay Emekliligi Etkileyecek 478340 9C44A1Eb5190Ba28781236Fb4331Cab3

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk'ün doğum ve askerlik borçlanması ile ilgili sunduğu önerinin detayları şu şekilde:

Şanlıtürk, erkek sigortalıların askerlik süresini ilk işe giriş tarihinden önce ya da sonra olmasına bakılmaksızın borçlanabildiğini belirtti. Kadın sigortalıların ise doğum borçlanmasını sadece işe giriş tarihinden sonra doğan çocukları için yapabildiklerine dikkat çekerek, "Kadın vatandaşlarımızın da sigorta başlangıcından önce yaptığı doğumlar için borçlanma hakkı yasal olarak düzenlenmelidir" dedi. Bu öneri, kadın çalışanlar için önemli bir hususu gündeme getirirken, düzenlemenin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu oldu.

Yeni Düzenlemede Neler Değişecek?

TÜİK tarafından yayınlanan veriler sonrasında, Türkiye’de doğum hızının düşmesi gündeme geldi. Bu konuda çalışmalar başlatan 4 bakanlık, çalışan anneler için 5 başlıkta yeni düzenlemeler yapılmasını önerdi. Çalışan annelerle ilgili kulislerde konuşulan başlıklar ise şu şekilde:

- Doğum izni sürelerinin uzatılması:
- Esnek çalışma saatleri:
- Evden çalışma modeli uygulanması.
- Annelerin kıdem boşlukları bütçeden tamamlanacak.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ