Siyaset

Bülent Sayar’ın hukuk bilgisi fos çıktı!

Nazilli Belediyesi Ağustos Ayı olağanüstü meclis toplantısı 2 önemli gündem maddesini görüşmek için toplandı. Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen toplantı, salt çoğunluğa bakılmaksızın gerçekleşti.

Abone Ol

AK PARTİ İÇİNDEKİ İRLANDALI OLDU

Öte yandan Kasım 2022’de İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a hukuksuz iş yaptığı yorumunda bulunan ve Millet İttifakı’nın da aynı savunmayı yapmasına neden olan AK Partili meclis üyesi Bülent Sayar ise Başkan Özcan tarafından yapılan açıklama ile adeta parti içindeki irlandalı oldu. Toplantıya katılan Cumhur İttifakı üyesi bazı MHP’li meclis üyelerinin oy vermediği karara Başkan Özcan sayı duyarken, toplantıya katılmayan ve hukuksuz olduğunu söyleyenleri ise mevzuatları iyi araştırmaları tavsiyesinde bulundu. Toplantının hukuksuz olduğu gerekçesiyle oturuma katılmayacağını açıklayan Sayar, yerel bir gazeteye verdiği açıklamasında; “Toplantı hukuki değil. Meclis çalışma yönetmeliğine göre olağanüstü toplantılarda ikinci oturum yapılamaz. Tek oturum olmalı, o da yapıldı. Sayın Başkan bugün yapılacak toplantının ikinci oturum olacağını ve çoğunluk aranmaksızın yapılacağını söyledi. Ancak bu yasal değil. Yönetmelikte böyle bir şey yok. Yeniden davetiye çıkarmalıydı. Davetiye çıkarılmadığı için ve toplantı hukuki olmadığı için ben katılamıyorum” ifadelerini kullanmıştı. Meclis Üyesi Bülent Sayar’ın açıklamaları sonrası bazı partililer ise AK Partili Belediye Başkanına karşı muhalif tavırlarına anlam veremediklerini dile getirerek; “Muhalefetteki arkadaşlara anlam verebiliyoruz ama kendi içimizdeki irlandalılara ne diyeceğiz” sözleriyle Meclis Üyesi Sayar’ı eleştirdi.

HUKUKSUZ DİYEN SAYAR’A DERS NİTELİĞİNDE CEVAP

Meclisin toplantısının ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Meclise gelip gelmemek kendilerinin takdiridir. Arkadaşların demokratik haklarıdır saygı duyuyoruz. Biz duyurularımızı yaptık. Haberlerinin olmadığını söylüyorlar. Hepsinin bilgisi var, hepsine mail gönderildi. Gelip gelmemek kendilerinin kararıdır. Meclis başkanının yasal olarak toplantıyı erteleme hakkı var. Geçen toplantı yeter sayısı olmadığı için biz bu hakkımızı kullandık. Bugün olağanüstü toplantının 1. Oturumunu yaptık. Keşke katılsalardı, burada olsalardı. İşçilerin maaşları ödenmesin deselerdi, depremzedelere yardım yapılmasın deselerdi. Ama mevzuatı yeterince araştırmayıp yorumda bulundular. Biz hem kendi hukukçularımız hem de bu işin üstadlarına sorduk ve aynı yorumda bulunduk. Herhangi bir usulsüz işlem yok” dedi.