Japonya'da yapılan araştırmalar, kan grupları ile insan zekası ve karakteri arasında bağlantı olduğunu gösteriyor. Özellikle çocukluk döneminde belirgin şekilde gözlenen bu durum, kan gruplarının sadece sağlık için değil, kişisel özellikler için de önemli bir gösterge olabileceğini ortaya koyuyor.

Japonya'daki bilim insanları, kan gruplarının sadece zekayı değil, karakter özelliklerini de etkileyebileceğini savunuyor.

Bu konuda dikkat çeken bir makale yayımlayan Japon profesör Tokeji Furukawa, kan grubunun karakter üzerindeki etkisinin önemli olduğunu ortaya koydu.

A KAN GRUBU

A tipi kana sahip insanlar, yaratıcılık, zekilik ve işbirliği yapma gibi olumlu özelliklerle ilişkilendirilirken, sözde olumsuz özellikleri arasında inatçılık ve gerginlik yer alır. 
B KAN GRUBU

B tipi kana sahip bireylerin güçlü, tutkulu, empatik ve kararlı oldukları görülür, ancak aynı zamanda bencillik ve düzensiz davranışlarla da ilişkilendirilirler. Bu kan grubuna sahip kişilerin, A kan grubuna sahip olanlarla çatıştığı söylenir.

AB KAN GRUBU

AB tipi kana sahip olanların iddia edilen güçlü yönleri arasında akılcılık ve uyum sağlama yeteneği bulunur, ancak zayıf yönlerinin kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık olduğu söylenir. Bu kan grubu, büyük ölçüde hem A tipi hem de B tipi bireylerin özelliklerine sahip olarak görülüyor. 
 

0 KAN GRUBU

Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti

0 tipi insanlar güven, kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi özelliklerle ilişkilendirilmiştir, ancak aynı zamanda bencil ve dengesiz oldukları da varsayılır. Özellikle A grubu kana sahip bireylere bencil göründükleri söylenir.

Kaynak: HABER MERKEZİ