Başkan Kaya’dan Ankara çıkarması Başkan Kaya’dan Ankara çıkarması

Aydın’da faaliyetlerini sürdüren Engin Ünsal başkanlığındaki AYSMMMO, Muhasebe Haftası’nı kutladı. Muhasebe Haftası dolayısıyla AYSMMMO, Efeler ilçesindeki Aydın Valiliği önünde tören düzenledi. Başkan Ünsal ve yönetimi ile oda üyelerinin katıldığı törende Atatürk Anıtı’nda çelenk bırakıldı.

“BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ”

Saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden programda Başkan Ünsal, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Konuşmasında Başkan Ünsal, şu ifadeleri kullandı: “Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin toplumun tüm kesimlerine tanıtılması, ülke ekonomisine ve iş dünyasına sunduğu değer ve faydaya ilişkin farkındalığın arttırılması amacıyla 1-7 Mart, Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu önemli haftada, mesleğimizin ve Cumhuriyetimizin birlikte yürüttüğü bu yolculuğu kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Meslek örgütümüz, Anayasamızın 135’inci maddesine istinaden kurulmuştur. TÜRMOB ve Bağlı Odalarımız kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur.”

“MESLEĞİMİZ, CUMHURİYETİ’MİZİN TEMEL TAŞLARDAN BİRİ

Başkan Ünsal, konuşmasına şöyle devam etti: “Yaklaşık 125 bin Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 5 bin Yeminli Mali Müşavir ülke genelinde faaliyet göstermekteyiz. 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 8 Yeminli Mali Müşavir Odası, TÜRMOB çatısı altında hizmet vermektedir. Mesleğimiz, Cumhuriyetimizin ve toplumumuzun gelecek gücünü oluşturan temel taşlardan biridir. Her geçen yıl, işletmelerin finansal sağlığını koruma ve güçlendirme misyonunu üstlenen Mali Müşavirler, ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bizler üreten, canlı ve dinamik bir Türkiye için çalışmaktayız. Kaliteli hizmet sunarak, işletmelerimizin gelişimine katkı vererek, güvenilir işletme danışmanlığı vizyonumuz ile ülkemize ve işletmelerimize hizmet vermekteyiz. Başta Hazine ve Maliye Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına verilmesi gereken beyanların tanzimi, gönderimi ve denetimi meslek mensuplarımız tarafından büyük bir özveri ile yapılmaktadır.”

Bizler Ureten Ve Dinamik Bir Turkiye Icin Calismaktayiz 450122 503Dfc675820190257286F541E78706E

“BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORLAR”

Ünsal, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “TÜRMOB ve Odalarımız, sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan standartlarla, muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel olarak ilerletilmesi ve geliştirilmesi, stajyerlerimizin ve meslek mensuplarımızın eğitimi ve mesleğin uygulanmasına yönelik sorunların çözümü konusunda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Alın terini koruyan, insanlara ve topluma umut olan, ekonomiye nefes aldıran, yüklenmiş olduğu sorumluluk bilinci ile topluma değer katan tüm meslektaşlarımın Muhasebe Haftasını kutlarım.”

Kaynak: HABER MERKEZİ