Gelir İdaresi Başkanlığı, açıkladığı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'ne (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, sigara ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını duyurmuştu. Özellikle tütün ürünlerine yapılan bu zam, sigara tiryakilerini yakından ilgilendiriyor. 6 aylık üretici enflasyonunun yüzde 19,49 olarak belirlenmesiyle, sigaralarda ÖTV tutarı 33,3 TL'den 39,5 TL'ye yükseldi.

En Düşük ve En Yüksek Fiyatlar

Bugün yapılan 2 TL'lik zamla birlikte en düşük sigara fiyatı 61 TL'ye, en yüksek sigara fiyatı ise 79 TL'ye çıktı. 

Geçtiğimiz günlerde bir sigara grubuna yapılan 6 TL'lik indirim ise kısa süreli olarak dikkat çekmişti ancak yeni zamlarla birlikte fiyatlar yeniden yükseldi.

Sigara fiyatlarındaki bu dalgalanmaların temel nedeni, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) üretici enflasyonuna göre ÖTV tutarlarını güncellemesi. Yüksek enflasyon oranları ve artan üretim maliyetleri, tütün mamullerinin fiyatlarına doğrudan yansıyor. Bu durum, sigara tiryakilerinin cebini daha fazla yakacak gibi görünüyor.

Akaryakıta çifte indirim, tabela değişti: İşte yeni fiyatlar Akaryakıta çifte indirim, tabela değişti: İşte yeni fiyatlar

Sigara Fiyatlarındaki Son Durum

  • En düşük sigara fiyatı: 61 TL
  • En yüksek sigara fiyatı: 79 TL
  • ÖTV tutarındaki artış: 6,49 TL
Muhabir: ÖMER ARAZ