Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti

İncirliova’da yapılan ilçe belediye başkanlığı seçimini AK Parti, meclis üyeliği seçimini de CHP kazandı. Belediye başkanlığı seçiminin kesin olmayan sonucuna göre mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Aytekin Kaya, rakibi CHP’li Osman Gökmen’den 276 oy daha fazla alarak güven tazeledi. Belediye Başkanı hariç 25 üyeden oluşan mecliste ise çoğunluğu CHP ele geçirdi.

Yine kesin olmayan seçim sonucuna göre meclis seçimini kazanan CHP’den 3’ü kontenjan olmak üzere toplam 14 meclis üyesi, göreve seçildi. CHP’den 3 meclis üyesi daha az çıkaran AK Parti, 11 meclis üyesinde kaldı.

CHP’den meclise Mehmet Güler, Yiğit Menderes, Ömer Akdağ, Gökmen Dağtekin, Süleyman Soylu, Bediha Gümel Karasu, Ömer Tozlu, Mustafa Aytekin, Akın Tuna, Alparslan Darcan, Aygül Özçelik, Derya Oktay, Serkan Güvenç ve Mehmet Celebi seçildi. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’ndan de meclise Metin Korucu, Polat Tanrıkulu, Fatih Subaşı, Mustafa Karayiğit, Nazım Ertuğ, İsmail İşlekkol, Kemal Şentürk, Murat Karabacak, Levent Güleçyüz, Hüseyin Otur ve Hüdai Gönülaçar girdi.

Öte yandan 25 üyeli mecliste üyelerden 22’sinin erkeklerden, 3’ünün kadınlardan oluşması dikkat çekti.

Muhabir: EMRAH DİNÇER