Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, belediyenin borcuna ilişkin kamuoyunda yer alan iddiaların ve söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Çalışan personele olan tüm ödemelerin en üst seviyeden yapıldığını ve 17 katlı binanın Sosyal Güvenlik Kurumuna vergi borçlarına mahsuben devredildiğini bildiren Özcan, işlemlerin tamamlanması halinde hiçbir kuruma borcun kalmadığının altını çizdi.

BELEDİYENİN GÜNCEL BORCU 330 MİLYON LİRA

FETÖ üyesi Nazilli’de yakalandı FETÖ üyesi Nazilli’de yakalandı

Özcan, belediyenin varlıklarının, borçları karşıladığını vurgulayarak şöyle devam etti: “Belediyenin güncel borcu 330 milyon liradır. Mahsup işlemleri tamamlandığında 170-180 milyon lira bu borçtan düşecek. 50 milyon lira alacağımız var. İnci Yaşam’da satılsın diye planlanan 7 taşınmazımız var. Onların değeri de 100 milyon lira yapar. Varlıklarımız, borçlarımızı karşılıyor. Kör siyaset uğruna meclisteki arkadaşlarımızı o yerleri sattırmadılar? Satsaydık, bugün borcumuz bu noktada olmayacaktı. İnci Yaşam ve çevresi daha hareketli ve güzel olurdu, biz de borçlarımızı ödemiş olurduk. Nazilli halkının da hizmet alması daha kolay olurdu.”

"DOLAR VE EURO CİNSİNDEN KARŞILAŞTIRILDI"

2019’da görevi devraldıklarında belediyenin borcunun 18 milyon 120 bin 135 dolar ve 18 milyon 120 bin 423 euro olduğunu hatırlatan Başkan Özcan, “Yürüttüğümüz mali politikalar ve ödeme disiplini borcumuzun dolar karşılığı 10 milyon 254 bin 507 dolar, euro karşılığı 9 milyon 480 bin 870 eurodur. Bu rakamlarla birlikte, devraldığımız kıyasla borcumuzun yaklaşık yüzde 50 oranında azalttık. Ama maaşlarımızı 10’a katlandı. Biz bu alım gücü karşısında bile borç stokumuzu azalttık.” ifadelerini kullandı.

Editör: Gizem PEKTAŞ