İtfaiyeci Maaşları 2024: İtfaiye Eri Ne Kadar Kazanıyor? Nasıl Olunur? İtfaiyeci Maaşları 2024: İtfaiye Eri Ne Kadar Kazanıyor? Nasıl Olunur?
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) ve Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ortaklığında bir süredir üzerinde çalışılan proje "Ödeme İste", birçok bankada kullanıma sunulmaya başlıyor.Vatandaşlar bu yeni "Ödeme İste" özelliği sayesinde mobil bankacılık uygulamaları üzerinden alacaklı olduğu kişilerden para transferi talebinde bulunabilecek.Özelliğin kullanım alanları sadece bununla da sınırlı değil. Düzenli olarak yapılan her türlü ödemenin gecikmesi vb. durumlarda hatırlatıcı görevi görmesi adıyla "Ödeme İste" alıcı tarafından kullanılabilecek.An itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) sisteminde yeni bir ödeme sistemi olarak yer alan "Ödeme İste", müşterilerin kullanım deneyimlerini geliştirme hedefi taşıyan katma değerli bir hizmet olarak tanımlanıyor.Ödeme İste hangi bankalarda var?TCMB’nin açıklamasına göre yeni sisteme katılacak bankalar şu şekilde:Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.
Türkiye Halk Bankası A.Ş.
Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
Akbank T.A.Ş.
Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
Türkiye İş Bankası A.Ş.
Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.
QNB Finansbank A.Ş.
Denizbank A.Ş.
Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş"Ödeme İste" Sistemi Nasıl Kullanılır?
1- Para göndermesini istediğiniz kişinin IBAN numarası, ismi, istenen tutar ve talep geçerlilik süresi giriliyor.2- Ardından para göndermesini istediğiniz kişiye uygulaması bir uyarı bildirimi gönderiyor ve yanıt vermesi isteniyor.3- Para göndermesini istediğiniz bu uyarı bildirimini olumlu olarak yanıtlarsa istenen tutar hesabından gönderiliyor.banka-odeme-iste-ozelligi2.jpg