Bakan Göktaş, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanarak Mayıs ayında resmi nikâh kıyan 1.203 çifte toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapılacağını açıkladı. Aile kurumunu desteklemek, güçlendirmek ve gençleri sosyal risklere karşı korumak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını belirten Bakan Göktaş, aile kurmayı teşvik etmeyi ve aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak gördüklerini vurguladı. Ayrıca, projeyle gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı adımlar atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, söz konusu projeye başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlatarak, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarını bildirdi. Ayrıca, Aile ve Gençlik Fonu’na bugüne kadar 9.992 çiftin başvuru yaptığını belirten Bakan Göktaş, şartları sağlayan 2.976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini açıkladı.

Bakan Duyurdu Bayram Nedeniyle One Cekildi Bugun Hesaplara Yatiyor 479077 A349C885248D6Fe8Ff7D14B6E9Aa129A

Göktaş şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştiriyoruz. Desteğimizde ilk ödemeyi eğitim programlarına katılıp resmi nikâhı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimizin hesaplarına yatırmıştık. İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Mayıs ayı içerisinde resmi nikâhlarını gerçekleştiren 1.203 çiftimize toplam 180 milyon 450 bin TL ödeme yapacağız.”

Aile ve Gençlik Fonu’na başvuru yapan ve şartları sağlayan çiftlere peyderpey ödemeleri gerçekleştireceklerinin altını çizen Bakan Göktaş, söz konusu desteği ilerleyen süreçte tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ