AYSO tarafından devlet yardımlarından etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamak ve pazarlama kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla makine imalatı ve tedarikçilerinden oluşan 11 sanayici oda üyesi için çalışma başlatıldı. Hazırlanan küme çalışması kapsamında Ticaret Bakanlığı’na yapılan 2010/8 sayılı UR-GE Proje başvurusu kabul edildi.

Bu kapsamda AYSO Örsdemir Balkan Toplantı Salonu’nda 11 sanayici üyeyle, yapılacak çalışmalar ve yol haritasını belirlemek üzere AYSO Proje Danışmanları ile bir araya geldi.

Toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Proje Danışmanları Öğretim Görevlisi Murat Güney ve Ozan Güney ile Odaya kayıtlı, URGE / Makine ve tedarikçileri kümesi içinde yer alan üyeler katıldı.

Nazillili hurdacının bayrak hassasiyeti! Çöpe atılan Türk Bayrağını aracına astı... Nazillili hurdacının bayrak hassasiyeti! Çöpe atılan Türk Bayrağını aracına astı...

Aysonun Projesine Bakanliktan Destek 459185 F05D574D87F3851B1Abd8D69D3A13F20

FİRMALARIN REKABET GÜCÜ ARTACAK

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş; UR-GE Projeleri, benzer sektörlerde bir araya gelen firmaların ortak ihtiyaçlarının tespit edilerek uluslararası düzeyde rekabetçi yönlerinin geliştirilmesinin amaçlandığını 3 yıl süreli projelerden oluştuğunu söyledi. Proje süresince, katılımcı firmaların ihtiyaç analizlerinin gerçekleştirileceğini, kendilerine eğitim ve danışmanlık hizmetleri verileceğini, fuar ziyaretleri, ticaret heyetleri ve alım heyetleri gibi yurtdışı pazarlama faaliyetleri düzenleneceğini ifade eden Maraş, “Hedefimiz, ilimizin değerlerini katma değere çevirmek, hammaddelerimizi ilimizde işlemek ve son ürün haline getirmek. Bu proje ile firmalarımızın rekabet güçlerini artırmayı ve pazar alanlarını genişletmeyi amaçlıyoruz. Projemiz ayrıca sektördeki temsilcilerin birlikte hareket etme kabiliyetlerini de artıracaktır. Proje kapsamında, 11 sanayici üyemizin üç yıl süre ile ihtiyaçları kapsamında yapılacak firma analizleri ve yurtdışı programlarıyla yeni müşteriler bularak ihracatlarını artırmayı hedefliyoruz. Projenin, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan bütçesine yüzde 75 hibe verilmesi de önemli bir avantajdır. URGE’nin ilimize katacağı somut değerleri önümüzdeki dönemlerde hep birlikte göreceğiz. Projemizin üyelerimize ve sektörlerimize hayırlı olmasını temenni ederim’’ ifadelerini kullandı. URGE projesi kapsamında, Makine ve Tedarikçileri sektöründe faaliyet gösteren firmaların tüm faaliyetleri Aydın Sanayi Odası tarafından yürütüleceği açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ