Yenipazarda hareketli dakikalar: Otoban işçileri toplu canına kıymak istedi Yenipazarda hareketli dakikalar: Otoban işçileri toplu canına kıymak istedi

İtalya, İspanya ve Almanya son zamanlarda artan başvurular nedeniyle Türkiye’den yapılan vize müracaatlarını geçici olarak durdurma kararı alırken bu üç Avrupa ülkesi tarafından vize randevularının Mayıs ayı sonuna kadar askıya alınması söz konusu ülkeye ihracat yapan Aydın’daki iş insanlarını sıkıntıya soktu. 
İKİLİ GÖRÜŞME YAPILDI 
Sanayici oda üyelerinin talebi doğrultusunda devreye giren Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, İtalya Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi ve İtalya İzmir Konsolosu Daniele Bianchi ile bir araya geldi. Maraş, başta vize olmak üzere ildeki sanayicilerin sorunları ve çözüm yollarını İtalyan yetkililerle istişare etti.  Ayrıca görüşmede iki ülke arasındaki yatırım ve iş birliği imkânları değerlendirildi.
“KRİZ İLİMİZİ ETKİLEMEYECEK” 
AYSO Başkanı Gökhan Maraş, yaptığı açıklama ile sanayicilerin yüreğine su serpti. İtalya Konsolosluğu aracığıyla iş vizelerinde Aydın’daki iş insanlarına köprü vazifesi gördüklerini ifade eden Maraş, “Bazı Avrupa ülkelerinde vize randevularının durdurulması nedeniyle ilimizdeki sanayicilerin bu durumdan etkilenmemesi için gereken girişimlerde bulunduk. AYSO üyesi sanayicilerimizin ticaret vizeleriyle ilgili sorunlarıyla ilgili zaten sürekli İzmir İtalya Konsolosluğu yetkilileriyle irtibat halindeyiz. Ticaret vizeleriyle ilgili söz konusu sorunun çözümü için İzmir İtalya Konsolosluğu nezdinde görüşme yaptık. Kendileri daha önce olduğu gibi bu kez de bize yardımcı olacaklarını söylediler.  Konsolosluk şuan için günde 35 kişiye iş vizesi veriyor. Talep olduğunda AYSO olarak devreye girerek ilgili sorunların aşılmasını sağlıyoruz. Bu bakımdan vize krizinin ilimizdeki iş insanlarını doğrudan olumsuz yönde etkilemeyecek” diye konuştu. 

Muhabir: KAZIM YÖRÜKCE