Türkiye’nin önemli arı ve bal üretim merkezlerinden biri olan Aydın’da arıcılar, kovanlarını Denizli’nin Pamukkale ilçesinin Gözler Mahallesi’ne götürdü. Kekik, lavanta ve ada çayı bahçelerinin bulunduğu söz konusu bölgeye kovanlarını bin bir zahmetle götüren arıcılar, Denizli Valiliği ve Pamukkale İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün aldığı kararla büyük şaşkınlık yaşadı.

Aydinli Aricilar Cok Magdur 474579 F8A528Fd70A7Ff420Bcee02C058Bc05C

7 GÜNLÜK SÜRE TANINDI

Arıcılara gönderilen uyarı ve bilgilendirme mesajında şu ifadelere yer verildi:

“Denizli Valiliği Arıcılık tamimi gereği kekik tarlalarına en az 500 metre mesafede arıcılarımız konaklayabilecektir. Gözler Mahallesi’nde konaklayan ve kekik tarlasına 500 metreden daha az mesafede konaklayan arıcılarımızın arılarını 7(yedi) gün içerisinde kaldırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde 5 Haziran 2024 tarihinde Jandarma ekipleri ile yapılacak denetimde cezai işlem uygulanacaktır. Gözler Mahallesinde konaklayan arıcılarımıza önemle duyurulur.”

Aydinli Aricilar Cok Magdur 474579 1Dfff1B36779817158059950Eed27686

MAĞDURİYET OLUŞTURAN KARAR TEPKİ ÇEKİYOR

Söz konusu karara Aydınlı arıcılardan tepki geldi. Arılarını büyük zorluklarla yerleştirdiklerini ifade eden arıcılar, kararının üreticinin üretimini baltaladığını belirterek, “Kovanlarımızı Pamukkale Gözler Mahallesi’ne indirdik, muhtar ve üretici halk arıların kalkmasını istemiyor. Ancak alınan karar gereği kovanlarımızı kaldırmamız isteniyor. Bu karara uymadığımız takdirde cezai işlem uygulanacakmış. Yetkililerden, biz arıcıları mağdur eden bu karardan dönülmesini rica ediyoruz. Üretim maliyetlerimizin her geçen gün arttığı bir ortamda bu tür cezalar bizleri, üretimi baltalamaktan başka bir şey yapmaz.” diye konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ