Aydın'daki emeklilere müjde! 65 şartı yok, tamamen ücretsiz faydalanabilecekler - Ekonomik açıdan zor zamanlar geçiren Aydınlı emekliler için büyük bir destek söz konusu. Zaten zorluk içinde olan geçim koşullarını bir nebze de olsa rahatlatmak amacıyla yapılan sosyal yardımların miktarı artırıldı. Üstelik, bu yardımlardan yararlanmak için belirli bir yaş şartı da aranmayacak. Yani, Aydın'daki  tüm emekliler için ücretsiz sunulan hizmetlerden faydalanmak mümkün olacak.

SGK EMEKLİLERE İNDİRİMLİ TATİL YERLERİ, EMEKLİLERE KAPLICA BEDAVA ŞARTLARI NELER?

Genel sağlık sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, kaplıca tedavisi ve bu tedaviye ilişkin harcamaları, Sağlık Uygulama Tebliği hükümleri gereğince belirli kriterlere göre karşılanmaktadır.

Kaplıca tedavisi için, en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulları tarafından sağlık kurulu raporu düzenlenmelidir. Bu raporda tanı, önerilen tedavi, seans ve tedavi süresi gibi bilgiler yer almalıdır.

Kaplıca tedavisine ihtiyaç duyanlar, Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilen kaplıca tesislerine başvurabilirler. Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından işletme izni verilmemiş kaplıcalarda tedavi görenlerin banyo ücretleri ile yol, gündelik ve refakatçi giderleri Genel Sağlık Sigortası tarafından karşılanmamaktadır.

‘Lütfi Suyolcu’ tarihi Kervansaray’ın gölgesinde anıldı ‘Lütfi Suyolcu’ tarihi Kervansaray’ın gölgesinde anıldı

Emeklilere Bedava Oldu

Tedavi için düzenlenen sağlık kurulu raporu, yol, gündelik ve refakatçi giderlerinin karşılanmasını sağlar. Ancak, sağlık kurulu raporu düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içinde tedaviye başlanmazsa, yeni bir sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekmektedir. Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil olmak üzere 5 iş günü içinde kaplıca tesisine başvurulması gerekmektedir.

Bu süre içinde kaplıca tesisine başvurulmazsa, yol giderleri ve gündeliklerin ödenmesi için yeni bir sağlık kurulu raporu düzenlenmesine gerek yoktur. Ancak, bu raporun geçerli olduğu 6 aylık süre içinde, sağlık hizmet sunucusu tarafından SUT eki Hasta Sevk Formu (sevk belgesi) düzenlenerek hastanın sevk edilmesi gerekmektedir.

2024 SGK İLE ANLAŞMALI KAPLICALAR LİSTESİ! 

Anlaşmalı kaplıca tesisleri ve kurumlarıyla ilgili güncel bilgilere SGK'nın resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz. Sağlık kurulundan alınan rapor, düzenlendiği tarihten itibaren en geç 6 ay içinde tedaviye başlanmalıdır. Ayrıca, raporun düzenlendiği tarih dahil olmak üzere en geç 5 gün içinde kaplıca tesisine başvurulması gerekmektedir. Bu süreçlerin takibi ve detaylı bilgi için SGK'nın resmi web sitesini ziyaret etmeniz önemlidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ