Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yapılacak olan toplantısında toplu ulaşıma zam konusu ele alınacak. Toplantı öncesi toplum ulaşıma yüzde 70 oranında sektörden zam talebi geldi. Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, toplu ulaşımda fiyatların yenilenmesinin kaçınılmaz hale geldiğini belirterek, “İlimizde toplu ulaşım fiyatları en son 3 Ağustos 2023 tarihinde yenilendi. Aradan geçen 8 aylık süreçte artan girdi maliyetleri nedeniyle sektörde zorunlu bir zam beklentisi oluştu. Bu fiyatlarla ayakta kalmamız çok zor. Minibüs, taksi ve servis araçlarına yüzde 70 oranında artış beklentimiz bulunuyor. Bu talebimizi içeren teklifimizi UKOME’ye sunacağız” dedi.

Aydinda Toplu Ulasima Yuzde 70 Zam Talebi 462292 01F7D8650E3760F03715Bd59Aef066A8

“HAKSIZ REKABET OLUŞMAMALI”

Toplu ulaşımda fiyat artışının sektörün tüm kesimlerini kapsaması gerektiğini söyleyen Özmeriç, “Toplu ulaşım çok sık zam yapılan bir sektör değil. Bu yüzden yapılacak artışın vatandaşa çok fazla yük getireceğini düşünmüyoruz. Ancak burada fiyat artışı yapılırken haksız rekabet şartlarının oluşmaması gerekiyor. Toplu ulaşım hizmeti sunan her kesimde fiyat artışı olmadığı taktirde vatandaş kendi cebini düşündüğünden oraya yönelecektir. Kapasite fazlası yolcu taşımak büyük risktir. Trafik şakası olan bir şey değil. Haksız rekabete yol açmayacak şekilde Büyükşehir Belediyesi’nin bir karar alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi Kuyucak’ta ’Karapınar Dede Hayrı’ geniş katılımla gerçekleştirildi

Ekran Görüntüsü 2024 04 16 131156

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE