Olay, geçtiğimiz hafta Cuma Mahallesi 220 sokakta meydana geldi. Aralarında şiddetli geçimsizlik bulunan Mestan Türkmen ile eşi Nursel Türkmen arasında evde tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mestan Türkmen, eşi Nursel Türkmen’i öldüresiye dövdü. Talihsiz kadın aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle yerde hareketsiz kalırken, şüpheli koca ise olay yerinden kaçtı. Eve gelen kızı annesini kanlar içinde buldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, talihsiz kadının hayatını kaybettiği tespit edildi. Türkmen’in yapılan otopsisinde ilk belirlemelere göre boyun ve yüz bölgesine çok sayıda darbe aldığı belirtildi. Olayın ardından polis ekipleri tarafından ifadesi alınan Nursel Türkmen’in kızı Y.T’nin annesini babasının öldürdüğünü söyledi. 

DAĞ DİDİK DİDİK ARANDI 

Cinayetin ardından firar eden Mestan Türkmen’in yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet masası dedektiflerinden özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip, firari zanlının yakalanması için operasyon başlattı. Umurlu, Yukarı Kayacık Mahallesi Akkoz yaylası, Paşa yaylası civarlarında gerçekleştirilen operasyonlarda yüzlerce dönüm alan ile onlarca ev ve ahır tarandı. 

Whatsapp Görsel 2024 06 14 Saat 14.49.06 Ccc60E19

KENDİNİ İHBAR ETTİ 

Arama çalışmalarına jandarma ekipleri de destek verdi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin takip ettiği operasyonda polis ve jandarmanın ısrarlı takibi sonucu kaçamayacağını anlayan zanlı, bir hafta yaylada gıdasız ve susuz kalınca bu defa polisi bizzat arayıp yerini ihbar edip teslim oldu. 

AÇLIKTAN BİTKİN DÜŞTÜ 

Açlıktan perişan düşmüş bir halde polise teslim olan Mestan Türkmen, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan Mestan Türkmen, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhabir: KAZIM YÖRÜKÇE