Aydın’da yerel seçimler kapsamında vatandaşlar oylarını kullandı. Toplam 882 bin 124 seçmenin bulunduğu Aydın’da CHP rüzgarı esti. CHP’li Özlem Çerçioğlu, üçüncü kez üst üste seçimi kazanan isim olarak tarihe geçerken ilçe belediye seçimlerine de CHP adeta ambargo koydu. 

İŞTE KAZANAN CHP’Lİ İSİMLER

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, CHP, Bozdoğan, Çine, Didim, Efeler, Germencik, Karacasu, Koçarlı, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar’da seçimi kazandı. Bozdoğan’da Mustafa Galip Özel, Çine’de Mehmet Kıvrak, Didim’de Hatice Gençay, Efeler’de Anıl Yetişkin, Germencik’te Burak Zencirci, Karacasu’da Büyükyapıcı, Koçarlı’da Özgür Arıcı, Kuşadası’nda Ömer Günel, Kuyucak’ta Uğur Doğanca, Nazilli’de Ertuğrul Tetik, Sultanhisar’da Osman Yıldırımkaya ve Yenipazar’da ise Malik Ercan seçimi kazanan CHP’li isimler oldu. 

CUMHUR İTTİFAKI 4 İLÇEDE KAZANDI

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ise 4 ilçede seçimin galibi oldu. Buharkent’te AK Partili Mehmet Erol, İncirliova’da AK Partili Aytekin Kaya, Karpuzlu’da AK Partili Hilmi Dönmez, Köşk’te AK Partili Nuri Güler ise belediye başkanlığına seçildi.

MHP VE İYİ PARTİ HAVLU ATTI

Aydın’da seçimin en büyük kaybedeni ise MHP ve İYİ Parti oldu. Karpuzlu ve Karacasu’yu 2019 seçimlerinde kazanan MHP, Cumhur İttifakı kapsamında kendisine bırakılan 5 ilçede de seçimi kazanamadı. Yerel seçim öncesinde sadece Efeler Belediyesi’ne sahip olan İYİ Parti ise, kentteki hiçbir seçimi önde tamamlayamadı. Efeler’i CHP’ye kaptıran İYİ Parti, Büyükşehir ve diğer ilçelerde de adeta hüsrana uğradı. Öte yandan 2019 yerel seçimlerinde CHP 8, AK Parti 5, İYİ Parti 2 ve MHP ise 2 ilçe belediyesini kazanmıştı.

Muhabir: HABER MERKEZİ