Her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarda hareketlilik başladı. Hareketliliğin yoğun olarak yaşandığı yerlerden biri de bıçakçılar oldu. Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Aydın’da bazı vatandaşlar, kurban kesimi için yeni bıçak almayı tercih ederken, bazıları da eski bıçaklarını biletmeyi tercih ediyor.

Eski bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlar bileyicilerin yolunu tutarken bıçak bileme ustaları da vatandaşların taleplerini yetiştirmek için yoğun mesailerine başladı.

Bicak Bileme Ustalarinin Kurban Bayrami Mesaisi Basladi 9E18D78464A55C0Af27B480Fb6F5Ea21

Kurban Bayramı öncesi işleri artan Aydınlı bıçak ustaları, doğru bıçak kullanımına da dikkat çekerken, kurbanlık hayvanlara eziyet edilmemesi için bıçakların keskin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti Karacasu Belediyesi afetten etkilenen mahalleleri ziyaret etti

Bicak Bileme Ustalarinin Kurban Bayrami Mesaisi Basladi B1198357Acb5E13742Df2Be47A622540

Çıraklığıyla beraber 27 yıldır bıçak bileme işi yaptıklarını ifade eden bileme ustası Sercan Durmaz; “Yaklaşan bayram ile işlerimiz de yoğunlaştı. Bıçaklarını biletmek isteyen vatandaşlarımızın işlerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Çıraklık ve kalfalık dönemlerimle birlikte 27 yıldır bıçak bileme işi yapıyoruz. Bayramın yaklaşmasıyla işler yoğunlaştı. Bıçaklar 30 liraya, satır, balta ve oraklar ise 50 liraya bileniyor. Tabi eski bayramlardaki gibi yoğunluk olmuyor. Eskiden gece geç saatlere kadar bileme işlemi yapardık. Siparişleri yetiştirmeye çalışırdık. Değişen bayram tatili anlayışıyla işlerimizde de düşüşler yaşandı tabi ama yine hareketlilik var çok şükür. Genellikle bayrama bir gün kala yoğunluk daha fazla oluyor. Bu sebeple vatandaşlarımızın son günü beklememelerini tavsiye ederim" dedi.

Bicak Bileme Ustalarinin Kurban Bayrami Mesaisi Basladi 0D04Ba4A40C58B49466D7768F5A4516E

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI