Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olan Aydın, Afrika Tarım Zirvesi’ne ev sahipliğine yapacak. Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Üreticileri Derneği (AYUDER) ve GR Events’in öncülüğünde düzenlenecek olan zirveye çeşitli Afrika ülkelerinin bakanları ve büyükelçileri katılacak. Türkiye’den bakan ve bakan yardımcılarının da katılması beklenen zirvede, Aydın ve Afrika ülkeleri arasında iş birliği görüşülecek.

Whatsapp Görsel 2024 06 12 Saat 19.17.58 50E9E261

“MUTLULUK DUYUYORUZ”

GR Events Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türkiye-Senegal İş Konseyi Başkanı Zeki Güvercin, “Ekim ayında gerçekleştireceğimiz 2. Afrika Tarım ve Gıda ve Gıda sanayi zirvesinin birçok yeni özellik ile gerçekleştirileceğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Zirveyi yeni tarımsal sanayi bölgelerine genişleteceğiz. Tarım, Ticaret ve Sanayi bakanlıklarımız başta olmak üzere Tarım ve Sanayi kurumlarımızla yakın iş birliği
içinde gerçekleştirilecek zirve, hazırlık toplantıları ile Batı Afrika ülkelerinin tarım bakanlıkları ile iş birliği içinde gerçekleştirilecektir. Şimdiden Benin, Togo, Fildişi Sahili ve Senegal tarım bakanlıkları ile ön görüşmelerimizde katılımcıların olacağını ve ülkemiz ile iş birliği konusunda isteklerini iletmeleri zirvenin başarısı ve katılımcı sanayicilerimiz için önemli bir fırsat olacağını göstermektedir. Elbette, ilk zirvenin başarısına katkıda bulunan ortaklarımızla ortaklığımızı derinleştireceğiz.

“KÖPRÜ VAZİFESİNDE OLACAĞIZ”

Geçtiğimiz ay zirvenin birincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatan AYUDER Başkanı Tevfik Fikret Koca ise “Bizim amacımız Aydın’a değer katmak. Verimli topraklara sahip Aydın’ımızın tanınırlığını uluslararası alanda arttırmak. Bu anlamda yapılacak olan zirve ile biz, köprü vazifesinde olacağız. Tüm Aydın kamuoyunu şimdiden zirve toplantısına davet ediyorum. AYUDER olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Aydın’a değer katmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Whatsapp Görsel 2024 06 12 Saat 19.17.58 34Fa533CWhatsapp Görsel 2024 06 12 Saat 19.17.58 1E34F698

Kaynak: HABER MERKEZİ