Yaklaşık 13 bin kişinin yaşadığı Acarlar Mahallesi’nin bir bölümünde, her yıl olduğu gibi bu yıl da elektrik kesintisi sorunu baş gösterdi. Yazın gelmesi ile birlikte mahallede klima, derin dondurucu gibi elektronik eşyaların kullanımı artarken, sık sık elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Elektrik kesintilerinin ise 1 ile 5 saat arasında sürmesi, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Yıllardır elektrik kesintisi sorunu yaşadıklarını belirten Muhtar Kemal Karabulut ve mahalle sakinleri, AYDEM’i protesto etti. Muhtar Karabalut, mahalle sakinleri ile birlikte, Acarlar eski belediye hizmet binası önünde yer alan elektrik trafosuna, üzerinde AYDEM ölmüştür, Acarlar'ın başı sağ olsun" yazan siyah bir çelenk bıraktı.

Acarlar’ın yaklaşık üçte birini kapsayan bölgede yaklaşık 10 yıldır yaz aylarında elektrik kesintileri yaşandığını anlatan Muhtar Kemal Karabulut, “Dilekçe yazmama rağmen tam olarak elektrik sorunumuz çözülmedi. Bazı bölgelerde trafolarımız patladı. Geldiler tadilat yaptılar. Belirli kesimlerde kabloları değiştirdiler. Ama yeterli değil” dedi.
Elektrik kesintisi nedeniyle esnafların gıda ürünlerinin bozulduğunu, sanayi işi yapan esnafların çalışamaz hale geldiğini dile getiren Karabulut, mahallesinde cihaza bağlı yaşayan hastalar ile yaşlıların olduğunu da hatırlattı. Elektriksiz hayatın devam etmediğinin altını çizen Karabulut, “Sorunumuz bugüne kadar kalıcı olarak çözülmediği için protesto hakkımızı kullanıyoruz. Buradan yetkililere sesimizi duyurmak istiyoruz. Bizim derdimiz AYDEM’i kötülemek değil, Acarlar’ın sıkıntısının giderilmesidir” ifadelerini kullandı.

Aydemi Siyah Celenkle Protesto Ettiler Aydem Olmustur Acarlarin Basi Sag Olsun 480742 5020134E442810479E7C0B770Cf72397

Muhabir: EMRAH DİNÇER