Gündem

Asımın Nesli'nden örnek proje

Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından öğrencilerin okuma alışkanlığını arttırmak amacıyla örnek bir projeye imza atıldı. Öğrencilerin yaz boyunca okudukları kitaplardan sınav düzenleyen okul idaresi, başarılı öğrencileri altınla ödüllendirecek.

Abone Ol

  Sınavda 5’inci sınıflar için Hikayelerle Çocuklara Kırk Hadis, İlk Namaz, Kaşağı, Topuz, Küçük Kalabalık, Bir Küçük Osmancık Vardı, İncinin Maceraları, Üç Minik Serçem, 6 sınıflarda Palto, Martı Janathan Livingston, Işın Çağı Çocukları, Bir Şeftali Bin Şeftali, Yürek Dede İle Padişah, Göl Çocukları kitaplarından sorular soruldu.

OKUMANIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI 

Okumanın önemine vurgu yapan Okul Müdürü Bünyamin Aras, sınavda öğrencilerin 100 üzerinden 85 ortalama yakalamasından duyduğu mutluluğu paylaştı. Aras, “Öğrencilerimiz yazın okudukları kitaplardan sınav yapıldı. Başarı beklediğimizden de iyi. Projeye destek veren öğrenciler ile velilere teşekkür ederiz. Sınavın birincilerini altınla ödüllendireceğiz. Okulumuzda birkaç hafta içinde beşinci sınıfta okuyan öğrencilere yönelik tekrar bir sınav yapılacak. İkinci dönemde ise 2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren beşinci sınıfa öğrenci almak için dördüncü sınıftaki öğrencilere yönelik sınav yapılacak. Ancak sınavda başarı gösterebilen sınırlı sayıdaki kontenjana göre öğrenci alınacak. İlkokullarda görev yapan öğretmenler ile idarecilerinin okulumuz hakkında öğrencileri bilgilendirmelerini istiyoruz. Okulumuza öğrenci gezileri düzenleyerek öğretmen ve öğrenciler ile birlikte misafir edeceğiz. Veliler de gerek okulu ziyaret ederek, gerekse de telefonla bilgi alabilirler” şeklinde konuştu.