Kuşadası’nda, Antika tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alan Meral Antika ve Koleksiyon Dükkanı, büyülü atmosferine düzenlediği söyleşi ve sunum etkinliklerini de ekleyerek, Kuşadası’na antikanın yanı sıra kültür ve sanat anlamında da yepyeni soluklar getirmeye devam ediyor. İlk etkinliğini, Rehber-Arkeolog Akın Aykurt’un anlatımıyla, ‘Antik Çağın Harikaları’, ikinci etkinliğini, konuk Arkeolog ve Akademisyen Prof. Dr. Ersin Doğer’in, ‘’Antik Çağ’da Bağ ve Şarap’ konusu ile davetlilerle buluşturan mekanın, üçüncü etkinliğinin konuğu, ‘Antik Çağın Güçlü Kadınları’ sunumu ile Prof. Dr. Pınar Özlem Aytaçlar oldu.

Antik Cagin Guclu Kadinlari Antikalar Arasinda Yeniden Dogdu 477951 2F0161A844B26Fdfda445747B4A9A750

Binlerce Aydınlı kent meydanında bir araya geldi Binlerce Aydınlı kent meydanında bir araya geldi

ETKİNLİKLERİMİZ KONUSUNUN UZMANI İSİMLER VE KONULARIYLA DEVAM EDECEK

40 kişilik kontenjan ile sınırlı olan ve Meral Orhan, eşi Öğül Orhan ile Arkeolog Levent Kutbay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Kuşadası’nda yaşayan rehber, turizmci ve sanatçılar davetli olarak katılım gösterdi. Etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Meral Antika ve Koleksiyon Dükkanı sahibi Meral Orhan, yepyeni bir etkinlikte daha bir arada olmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, düzenledikleri etkinliklerin hız kesmeden ve konusunun uzmanı isimlerle devam edeceğini söyledi.

Antik Cagin Guclu Kadinlari Antikalar Arasinda Yeniden Dogdu 477951 818D6F762725Cb487E9Da677F8C6C6Ad

GEÇMİŞİN GÜÇLÜ KADINLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Programın konuğu olan Prof. Dr. Pınar Özlem Aytaçlar, sunumu kapsamında konu aldığı, ‘Antik Çağın Güçlü Kadınları’nı iki gruba ayırarak başladığı anlatımında, ‘Güçlü kadınları iki anlamda konuşmak istiyorum. Biri siyasi yani lider ruhlu kadınlar ve diğeri de entelektüel anlamda bunu da sanat, bilim ve felsefe ile ilgilenen kadınlar olarak ayırmak istiyorum’ dedi. Geç Hellenistik ve Roma İmparatorluğu dönemlerinden giriş yaparak devam eden konuşmasında, ‘ Özellikle Küçük Asya'nın kıyı şehirlerinde, İmparatorluğun başka hiçbir yerinde görülmeyen bir durumla karşılaşırız. Büyük ve zengin Yunan şehirlerinde, resmi kamu hizmetlerinde görev yapan yönetici kadınlar vardır. Bu kadınlar için düzenlenmiş, onların devlet hizmetlerini sıralayan ve sahip oldukları erdemleri yücelten onurlandırma yazıtları, dönemin aristokrat kadınlarının, toplum içerisinde sahip oldukları gücü açıkça gözlerimizin önüne serer. Bunlar, ilk bakışta oldukça şaşırtıcı ve antik çağın Yunan toplumunda kadının konumuna ilişkin bildiklerimizle taban tabana zit verilerdir’ dedi.
 

Muhabir: AYLİN ESER