Altın fiyatlarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte finans analisti İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Memiş, haftanın öne çıkan gelişmelerini değerlendirirken, altın piyasasına olası etkilerini analiz etti. Özellikle ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların ve Perşembe günü açıklanacak ABD enflasyon verilerinin altın fiyatları üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Geçtiğimiz hafta ons altın fiyatının yüzde 2,8 artışla 2 bin 392 dolara ulaştığını belirten Memiş, bu hafta da altın piyasasını etkileyecek kritik gelişmelerin olacağını vurguladı.

Gram altın fiyatındaki düşüşlerin ons altın fiyatını desteklediğini belirten Memiş, "Bu haftayı ikiye ayıracağız; Perşembe’den önce ve Perşembe’den sonra olarak değerlendirerek altın yatırımcılarının piyasayı dikkatle takip etmeleri gerektiğini" söyledi.

Memiş, "Bu haftayı ikiye ayıracağız; Perşembe’den önce ve Perşembe’den sonra" diyerek, altın yatırımcılarının dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Finans analisti İslam Memiş, küresel piyasaların bu hafta ABD enflasyon verisi ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamalarına odaklanacağını belirtti. Memiş, ”Bu gelişmeler para piyasalarında yeni fiyatlamalara neden olacak. Bu haftayı ikiye ayıracağız; Perşembe’den önce ve Perşembe’den sonra. Ons altın, 2 bin 391 dolar seviyesinden haftayı bitirdi. ABD verisi sonrası 2 bin 350-2 bin 400 dolar aralığında bir banda yerleşti. Bu hafta 2 bin 350-2 bin 400 dolar aralığını takip edeceğim.” dedi.

Gram altın yatırımcısının ons altını takip etmeye devam etmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, “Takip edeceğim bant aralığı 2 bin 420-2 bin 520 lira olacak. Çünkü ons altında yaşanan dalgalanma, gram altında makas aralığının açılmasını sağlıyor.” ifadesini kullandı.

Araç sahipleri için kötü haber: Trafiğe çıkarken bir daha düşünecekler Araç sahipleri için kötü haber: Trafiğe çıkarken bir daha düşünecekler

Temmuz ayının yükselişler ayı olacağını belirten İslam Memiş, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmeye devam edeceklerini aktardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ