Akademisyenler, tarihi Aydın Lisesi’nde ders veriyor
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Akademisyenlerin Derslere Girmesi Projesi’ kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) arasında imzalanan protokol gereği liselerde fizik, kimya, biyoloji ve matematik derslerine üniversiteden akademisyenler giriyor.
Abone Ol
“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, “4 Kasım 2019 tarihinde hayata geçirdiğimiz proje kapsamında pandeminin başladığı Mart 2020’ye kadar toplam 16 akademisyen hocamızı, okulumuzda misafir etmiştik. Hocalarımız kendi alanlarında derslere girmişlerdi. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı başında ilk olarak Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan hocamız 21 Eylül 2021 tarihinde okulumuzda derslere katıldı. Bu hafta da Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Ilgaz Akdoğan hocamız derslerimize girdi. Yıl sonuna kadar pandemi koşullarını da dikkat alarak okulumuzda derse giren akademisyen sayısını 42 olarak planladık” dedi.
“BİZLER İÇİN ONURDUR”
Akademik anlamda öğrencilere ders vermenin bir onur olduğunu ifade eden ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ceyhun Ceyhan, "Tarihi Aydın Lisesi'nde derse girmek, akademik anlamda destek vermek bizler için bir onurdur. Projenin ilk olarak Aydın Lisesi ile başlaması sebebiyle başta okul idare ve ekibine teşekkür ediyorum. 94 yıllık köklü geçmişi ile Aydın Lisesi bizim için ayrı bir önemi var. Temel bilgilerin akademik bilgilerle karışımı ve öğrencilerin konuyu çok daha farklı yönleri ile görmelerine olanak sağlayacaktır. Ufuklarını genişletebilmek ve daha uzaklara bakabilmek için önemli bir adım olacaktır" dedi.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.