Didimli minikler 23 Nisan'ı erken kutladı Didimli minikler 23 Nisan'ı erken kutladı

Dünyada saygın bir derecelendirme kuruluşu olan SCImago Laboratories tarafından Scopus ile ortaklaşa yayımlanan, araştırma odaklı çalışmalar yapan kurumların yer aldığı küresel bir sıralama olan SCImago Institutions Rankings (SIR), 2024 dünya üniversite sıralama sonuçları açıklandı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, 4 kademede değerlendirilen SIR 2024 sıralamasında Türkiye üniversiteleri arasında 140 üniversitenin değerlendirildiği listenin Toplumsal Statü Kategorisinde 22. sırada, Genel Sıralama Kategorisinde 43. sırada, İnovasyon Sıralaması Kategorisinde 67. sırada, Bilimsel Araştırma Kategorisinde 69. sırada yerini aldı. ADÜ, Türkiye’deki üniversiteler arasında “SCImago University Rankings 2024” raporuna göre; ‘Ekonomi, Ekonometri ve Finans’ alanında 5. sırada, ‘Veteriner’ alanında 12. sırada, ‘Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji’ alanında 22. sırada yer alırken ‘Diş Hekimliği’ alanında 23. oldu.

“BAŞARIMIZ BİR KEZ DAHA KANITLANDI”

Üniversitelerin eğitim kalitesi, etkililiği ve prestiji hakkında öğrencilerin bilgi edinmelerine yardımcı olan SCImago University Rankings 2024 sonuçlarında Üniversitemizin, farklı alanlarda aldığı derecelerle başarısını bir kez daha kanıtladığını vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent gerçekleşen başarının büyük bir ekip çalışması olduğunu belirterek başarıda pay sahibi olan herkese teşekkür etti.

TAKIM ÇALIŞMASI

Kısa süre önce başlayan inovasyon seferberliğinin meyve vermeye başladığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bülent Kent, “Dünya çapında saygın sıralama kuruluşlarının yayımlandığı raporlarda önemli sıralara adını yazdıran üniversitemiz; bilimsel araştırma, inovasyon ve sosyal etki alanlarında gösterdiği performansla bizlere büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur. Henüz yeni başladığımız bu süreç ileriki dönemde daha önemli sonuçlar ortaya koyacak ve üniversitemizi daha ileriye götürecektir. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi olarak önceliğimiz, ülkemizin ve dünyanın bilgi birikimine katkı sağlamak, medeniyet yarışında bu rekabetçi ortamda fark ortaya koymaktır. Kıymetli akademik ve idari personelimizin de tüm çalışmaları bu yöndedir. Dolayısıyla ortaya çıkan bu başarı büyük bir takım çalışmasının eseridir; katkı veren herkesi tebrik ediyorum. Üniversitemiz, yükselen grafiğini daha da ileriye taşıyacaktır.” dedi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ