Özcan Deniz ve Özgü Namal gibi ünlü isimlerin yer aldığı Kızıl Goncalar adlı dizi, konusu ve oyuncu kadrosuyla sosyal medyanın gündemden düşmüyor. Televizyon ekranlarının sık konuşulan dizisi çekim mekanlarıyla da merak ediliyor. Dizinin sevenleri Kızıl Goncalar nerede çekiliyor sorusuna yanıt arıyor.

Kızıl Goncalar çekim mekanları ve dizi hakkına diğer merak edilenleri paylaştık!

Kızıl Goncalar Nerede Çekiliyor?

Kızıl Goncalar dizi setinin İstanbul’da yer aldığı biliniyor. Bu noktada Kızıl Goncalar dizisi hangi semtte çekiliyor merak ediliyor. Dizi ilk bölümleri itibarıyla İstanbul’un Fatih semtinde çekilmiştir. Çünkü Kızıl Goncalar konusu gereğince bu semtin atmosferini oldukça iyi yansıtmaktadır.

Ancak Kızıl Goncalar’a iki kez çekim yasağı gelmiştir. Bu nedenle Fatih semtinde gerçekleşen çekimler belirli bir süre engellenmiştir.

Öneri: Kızıl Goncalar'ın Can'ı Can Kızıltuğ Kimdir? Kaç Yaşında? Hangi Dizilerde Oynadı?

Kizil Goncalar Nerede Cekiliyor 2

Olayın ardından ise Kızıl Goncalar çekim yeri olarak, İstanbul’un Beykoz semtinde bulunan bir platoyu seçmiştir. Bunun dışında dizi, bazı sahneleri gereğince İstanbul’un gözde semtleri olan Beyoğlu ve Beşiktaş’ı da çekim yeri olarak kullanmaktadır.

Kizil Goncalar Nerede Cekiliyor 1

Kızıl Goncalar Dergah Sahneleri Nerede Çekiliyor?

Kızıl Goncalar nerede çekiliyor sorusuna genel anlamda bir cevap verdikten sonra, biraz da detaylara inelim… Dizi severler tarafından oldukça merak edilen Kızıl Goncalar dergah neresi sorusunu cevaplayalım.

Kızıl Goncalar dergah sahneleri itibarıyla, İstanbul’un Fatih semtinde bulunan ve T.C. Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir binada çekilmekteydi. Bina ise  II. Abdülhamid tarafından inşa ettirilen Darülaceze hayır kurumuydu.

Ancak diziye yayın yasağı gelmesinin ardından çekim mekanı değiştiridi. Olayın ardından ise Kızıl Goncalar dizi seti, Beykoz’da bulunan bir platoya taşındı. Dizinin hayranları çekim yerinin Beykoz Kundura Film Platosu olduğunu tahmin ediyor.

Öneri: Kızıl Goncalar Gerçek Hikaye Mi? Konusu Nedir? Uyarlama Mı?

Aydın'da köyünü terk etmeyen gençler günlük 3 bin liraya çalışıyor Aydın'da köyünü terk etmeyen gençler günlük 3 bin liraya çalışıyor

Kizil Goncalar Nerede Cekiliyor 5

Kızıl Goncalar Konusu Nedir?

Kızıl Goncalar nerede çekiliyor sorusunun ardından, dizinin oldukça ses getiren konusundan bahsedelim… Kızıl Goncalar, dizide yer alan Meryem ve Levent karakterinin yıllar sonra yollarının kesişmesi ile başlamaktadır.

Meryem ve Levent’in yollarının kesişme sebebi ise evlatlarıdır. Bu noktada dramatik bir hikayeye dönüşen konu, aslında inanç ve fikir ayrılıkları üzerine kuruludur. Kızıl Goncalar geneli itibarıyla seküler bir vatandaş olan Levent ve bir tarikatın içinde yaşayan Meryem’in hikayesi konu edilmektedir.

Ancak dizide karakterler üzerinden anlatılan şey, bir hayat hikayesi değildir. Ülkemizde yer alan bazı tarikatlar, bu tarikatların kadınlar ve çocuklar üzerinde olan etkisidir. Hatta dizi, 28 Şubat dönemine bile gönderme yapmaktadır. Bu sebeple de birçok eleştirilere maruz kalmış ve yayın yasaklarına çarptırılmıştır.

Kizil Goncalar Nerede Cekiliyor 4

Kızıl Goncalar Oyuncuları

Dizi severler tarafından oldukça merak edilen, Kızıl Goncalar nerede çekiliyor ve konusu nedir soruları hakkında bilgi verdik. Şimdi de merak edenleri için Kızıl Goncalar adlı dizide yer alan oyuncuları inceleyelim…

Kızıl Goncalar adlı dizi, baş rolde Özcan Deniz, Özgü Namal ve Mert Yazıcıoğlu gibi başarılı isimlere yer vermektedir. Peki dizide yer alan diğer ünlü isimler kimdir?

Kızıl Goncalar oyuncuları aşağıda yer almaktadır:

  • Özcan Deniz (Levent Alkanlı)
  • Özgü Namal (Meryem Tezel)
  • Mert Yazıcıoğlu (Cüneyd Güneş)
  • Erkan Avcı (Sadi Hüdayi Güneş)
  • Hazal Türesan (Beste Özdemir Alkanlı)
  • Mert Turak (Naim Tezel)
  • Selen Öztürk (Hasna Güneş)
  • Şerif Erol (Suavi Alkanlı)
  • Duygu Sarışın (Hande Alkanlı)
  • Tuğrul Tülek (Seçkin Özarslan)
  • Sitare Akbaş (Birgül Tezel)
  • Mina Demirtaş (Zeynep Tezel)
  • Esma Yılmaz (Mira Alkanlı)

Muhabir: Ömer ARAZ