Cumhuriyet meydanında yapılan basın açıklamasına 3 ayrı sendika temsilcileri ve çok sayıda öğretmen katılım sağladı.
Etkinliğin açılışında, "İstanbul'da özel bir okulda görev yapan emekli öğretmen İbrahim Oktugan'ın hepimizi derinden üzmüştür. Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek, şiddeti önleyecek failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması için bir araya geldik" şeklinde bilgi verildi. Daha sonra Eğitim İş, Eğitim Bir Sen ve Türk Eğitim Sen'in açıklamaları okundu. Öğretmenler yakalarına 'şiddete hayır' yazılı kartlar takarken ellerinde de, "Grevdeyiz. Hedef gösterildik. Öldürüldük. Yastayız. Öfkeliyiz" dövizler taşıdı. Açıklamalardan sonra Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla basın açıklaması sona erdi. İlçede 150 öğretmenin iş bıraktığı öğrenildi.

Karacasuda Ogretmenler Is Birakti Siddete Karsi Ses Yukseltti 469191 Dd7A44Bcf41E1Fbe60Dc17779F768E03

"ÖĞRETMEN ÖLÜYOR MECLİS UYUYOR"

Eğitim İş adına basın açıklamasını gerçekleştiren Selcan Doğaner Nas; "Öğretmene destek, şiddete hayır" başlığı ile yapılan açıklamada, "Öğretmen ölüyor, meclis uyuyor. Yaşasın örgütlü mücadelemiz. Memuruz, haklıyız, kazanacağız. Öğretmene kalkan eller kırılsın" mesajları verildi. Açıklamada, "Yaşanan şiddet olayları adeta bir bakanlık politikasına dönüştürülen eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırılmazından ayrı düşünülemez. Bugün bir eğitim emekçisini hayattan koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci ya da veli oluşu, ne de öğrencinin uyruğu ile ilgilidir. Eğitimde şiddet yasası acile çıkarılmalıdır. Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır. Özel ya da devlet okulu ayırmaksızın tüm okulların güvenliği derhal sağlanmalıdır. Ahlak bekçiliğine soyunan RTÜK'ün toplumsal şiddeti başlıca gündemi haline getirip, mafya ve suç temalı TV yaptıklarını denetlemesi sağlanmalıdır. İçine bin bir tane gereksiz ve hatta zararlı içerik doldurulan müfredat yerine şiddetin çağdışı ve yanlış olduğunu öğreten toplumsal yaşam dersleri içeren programlar hazırlanmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

"ACİL VE KÖKLÜ ÇÖZÜM BEKLİYORUZ"

Eğitim Bir Sen adına açıklamayı yapan Fatih Çekiç; "Şiddete karşı yasal düzenleme istiyoruz" başlıklı basın açıklamasında; "Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlilerine yönelik şiddeti bir kere daha lanetliyoruz.

Eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması için bugün iş bırakma eylemine gerçekleştiriyor, ülke genelinde basın açıklamaları yapıyoruz. Bir hafta sürecek dilekçe kampanyamızı da başlatmış bulunuyoruz. Şiddetin eğitimi tehdit eder boyuta ulaşması geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta varması acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hale getirmektedir" dedi.

Karacasuda Ogretmenler Is Birakti Siddete Karsi Ses Yukseltti 469191 777C2F5736B0D6E869E847Ccc18F3924

Karacasu'da temizlik çalışmaları hız kazandı Karacasu'da temizlik çalışmaları hız kazandı

"EĞİTİMDE ŞİDDET YASASI ÇIKARILSIN"

Türk Eğitim Sen adına açıklamayı yapan Özkan Topan, "Eğitimde şiddet yasası çıkarılsın" başlıklı basın açıklamasında; "İbrahim Oktugan öğretmenimiz bir öğrenci tarafından canice öldürüldü. Kıymetli meslektaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Öğretmene şiddete hayır diyoruz. Buradan bir kere daha sesleniyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemeler için ne bekliyorsunuz. Bu konuda Sendikamızın 2019 ve 2023 yıllarında TBMM'ye ilettiği kanun teklifleri bir an önce hayata geçirilmelidir. Her okula güvenlik görevlisi tahsis edilmeli, öğretmen şikayet hatları kaldırılmalı, öğretmenlik meslek kanununda eğitim çalışanlarına yönelik şiddet ile ilgili yasal düzenlemeler yer almalı, eğitim çalışanlarına yönelik itibar suikastların son bulmalı, statü kaybı önlemeli, okullarda rehber öğretmen sayısı artırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Karacasuda Ogretmenler Is Birakti Siddete Karsi Ses Yukseltti 469191 60E0Db761A1142793552488Df1B68825

Muhabir: Özgür Dedeoluk