AK Parti Kadın Kolları tarafından Aydın dahil 81 ilde eş zamanlı ''Gazze'de Yaşam Hakları Elinden Alınan Anneler İçin'' program düzenlendi. Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’ndaki eyleme AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kayır, AK Parti il Gençlik Kolları Başkanı Ozan Ancın, AK Parti Efeler Kadın Kolları Başkanı Hümeyra Ege ve çok sayıda partili katıldı.

9 BİN ANNE ÖLDÜ

Eylemin ardından basın açıklamasında bulunan AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanı Kayır, “Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin raporuna göre Gazze’de 9 bin kadın öldü. Günde ortalama 63 kadın hâlâ ölüyor ve bunların 37’si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100. Peki ya sağ kalan ve yaşam savaşını sürdürmeye, çocukları için hayata tutunmaya çalışan kadınlar, anneler? Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. Her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor” diye konuştu.

Gazzeli Anneler Icin Ayaklandilar 469113 D3A76319A225Aed84391A630E1587F4D

Aydem Duyurdu. Efeler elektrik kesintisi 21 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi Aydem Duyurdu. Efeler elektrik kesintisi 21 Mayıs 2024 Kesinti yapılacak mahallelerin tam listesi

“GAZZELİ ANNELER İÇİN AYAKTAYIZ”

“AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız” diyen Başkan Kayır, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi’nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Bizler bugün AK Parti Aydın İl Kadın Kolları Başkanlığı, teşkilatlarımız, kadın milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak buradayız. AK Partili kadınlar olarak Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez ve kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz. Bu zulüm daha ne kadar sürecek? Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek” ifadelerini kullandı.


Gazzeli Anneler Icin Ayaklandilar 469113 28910B8E8F682853C3D3E48Ee4421A73

Muhabir: Kazım Yörükce