Dedeoluk Kıraathanesindeki halk buluşmasında selamlamanının ardından rakiplerinin söylemlerine yanıt vererek konuşmasına başlayan Erikmen, "10 yıl belediye başkanlığı yaptığını söyleyen bir abimiz benim projelerimi anlatıyor. Bir başka 2,5 yıl görev yapan abimiz, 'Mehmet Erikmen benim projelerimi çaldı' diyor. Kardeşlerim devlette devamlılık esastır. Ben yapılacakları tamamladım. Yapılmayanları yaptım. Bozuk olanları da düzelttim. Benim işim bu. Hiçbir sancak sahipsiz kalmaz. Bu sancağı layıkıyla taşıdığımızı tarihleriyle anlatacağım" dedi.

Erikmen Projelerini Anlatti Rakibini Kibir Cahillik Ve Beceriksizlikle Sucladi 457618 E8Fc68571Ab549989B3Bc5Eb1Dd7B200

DOĞALGAZ KONUSU

Doğalgaz konusuna değinen Erikmen, "İlçemize doğalgaz getirdik. Biz bunun 4 ay önce sayın bakanımızdan sözünü aldık. Karacasu Belediye Meclisinden geçirdik. Biz CHP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesiyle Aydın'a gittik ama ne hikmetse adamı 6. kattan 7. kata çıkarmadılar. Neymiş son hafta gelmiş. EPDK'dan izin alırsın, bakanlık onayını alırsın. 1/5000'lik yerler için Büyükşehirden izin alırsın. Ama bunun yapımı takibi kontörlü bize aittir. Ben şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız olan Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş'a 'Karacasu'ya doğalgaz gelmezse seni de kendimi Menderes'ten aşağıya atarım' dedim. Ama bizim buradan Aydın'a götürdüğümüz adamı 6. kattan 7. kata çıkarmadılar. Hizmette kibir olmaz, ihtiras olmaz. O meclis üyemizin 6. kattan 7. kata çıkarmayanlar bu topluluğa baksın. O gün de belediye başkanı Mehmet Erikmen, bugün de Mehmet Erikmen. Doğalgazı Karacasu'ya biz getireceğiz. Ben bu iş için baş koydum. Doğalgaz yoksa aday olmam dedim. Ben bu görevdeysem Karacasu'ya doğalgaz gelecek, gelecek, gelecek" ifadeleri kullandı.

Erikmen Projelerini Anlatti Rakibini Kibir Cahillik Ve Beceriksizlikle Sucladi 457618 96D2Ca0B8F57271E6D02F4811C8095E3

İNAL'A YANIT: "TOKİ'Yİ BEN YAPTIM BEN"

TOKİ hakkında Zeki İnal'ın sözlerine yanıt veren Erikmen, "1/5000'lik nazım imar planının onayı 13.01.2022. Yani biz göreve geldiğimizden 6 ay sonra. Bu tarihlerde bu arkadaşımız belediye başkanı mıydı? Değildi. Biz kimseden proje çalmadık. Hala bunu söylüyorlar. 'Mehmet Erikmen bir şey yapmadı' diyorlar. Allah'ın izniyle, hükümetin, ilçe başkanlarının desteği ile Mehmet Erikmen'in gayreti ile yapıldı bu işler. Ben bu konuda tevazu gösteriyordum. Artık göstermeyeceğim. Bu projeyi ben yaptım ben" dedi.

Erikmen Projelerini Anlatti Rakibini Kibir Cahillik Ve Beceriksizlikle Sucladi 457618 52Cab8Eca7227A07Cc9250A432336562

"GAFLET VE DELALET İÇİNDE"

Sözlerini sürdüren Erikmen, "Karacasu'da Emin Mete zamanında turizmde yatırımlar başladı. Mustafa Büyükyapıcı'nın gafletinden mi delaletinden mi cehaletinden mi yanlış söylediği bir konu var. Kendisinin bilgilendirmek istiyorum. Dedebağ'ın düzenlemesini biz yaptık diyor. Bu evraklar belediye evrağı. Burada Dedebağ çevre düzenlemesinin Valilik İl Özel İdaresi kanalıyla yapılmıştır. Dönemin İl Genel Meclisi Üyesi Sayın Kenan Tabak, Sayın Halil İbrahim Karaçam'ın uyumlu çalışması ile ilçeye kazandırılmıştır. Kenan Abi'ye, Halil Abi'ye teşekkür ediyorum. Ardından bu iki abimiz ilçe merkezinde Tekkeşinler evini İl Özel İdareden kamulaştırmışlar. Mustafa Bey bunu sahipleniyor. Bunlar onun eseri değil. İl Özel İdarenin kapanma durumunda para belediyeye geliyor. Onun üzerinden geçiyor. Biz de kendi dönemimizde 6 ev kamulaştırdık. Bunların da röleve çalışmalari bitti. Yeni dönemde bunları restore edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İnternetten satışlar esnafın belini büktü İnternetten satışlar esnafın belini büktü

BÜYÜKDAĞLI'DAKİ PROJE

Büyükyapıcı hakkında konuşmaya devam eden Erikmen, "Mustafa Bey'in bir yanlışı daha oldu. Biz Büyükdağlı Mahallesi'nde 14 evi sokak sağlıklaştirma projesi kapsamına aldık. Bu evlerden 9'u bitti, 5'ini önümüzdeki dönemde bitireceğiz. Bu evlerden biri Mustafa Büyükyapıcı'ya ait. Restorasyonlarla alakalı yaptığı tek şey bir tane ev almış başka da birşey yok. Sokak sağlıklaştırması yaparken Mustafa Büyükyapıcı'nın projesine para çıkmadı. Dedim ki bu bize yakışmaz. O eve para çıkmazsa bu projeyi başlatmam dedim. Mustafa Büyükyapıcı'nın kendi aldığı evin de sokak sağlıklaştırmasını da yapan biziz" dedi.

"BU NE KİBİR"

GES hakkında konuşan Erikmen, "Ne kadar Mustafa Büyükyapıcı GES'i hazırladık dese de GES bizim dönemimizde yapıldı. Bu proje müdürlerimizin vasıtasıyla Aydın'da ilk defa bizim ilçemizde yapıldı. Proje hazırlamak ayrı bir meziyet ister. Buna gayret etmek ayrı bir yürek ister. Karşılaşılan zorluklarda ter dökmek, diz çökmek, yalvarmak yakarmak ayrı bir emek ister. Ama tabiki Mustafa Abi'nin böyle bir meziyeti yok. Onda ben gördüğüm yaşadığım için söylüyorum bunu. Onda bir kibir var. Nereden biliyorsun diyeceksiniz. Çamköy'de Büyükşehir giriş yolunu yapıyor. Çamköy muhtarı 'Çıkma asfaltları alıp değerlendirebilir misiniz' dedi. Bütün programlarımızı iptal ettik. Bu çıkma asfaltları arazi yollarında değerlendirelim dedik. Belediyenin kamyonları diye Büyükyapıcı, Ali Akar, bu kamyonları geri gönderdi. Kardeşim bu hizmeti büyükşehir yapıyor. Ben sadece vatandaşımız için arazi yolları için kamyon gönderdim. Bu ne kibir. Bu ne artistlik. Ya sen kimsin. Sen Çamköy'den büyük müsün ya. Sen Karacasu'dan büyük müsün ya. Eğil bu millete ya. Yaşadığım için bunları söylüyorum. Ben kimseye iftira atmam" şeklinde konuştu.

Erikmen Projelerini Anlatti Rakibini Kibir Cahillik Ve Beceriksizlikle Sucladi 457618 A78A0600898280D6D83E5015F17D4D1F

"BELEDİYE BORÇSUZ BIRAKMADILAR"

Erikmen Belediyenin borcunu hakkında ise, "Büyükyapıcı bir yıl içinde belediyenin borcunu bitireceğim dedi. Belediyenin ödenmeyecek borcu verilmeyecek hesabı yok. 2019'da onlar belediyeyi devrederken bütçe 11 milyon 764 liraydı. 4 milyon 399 bin lira alacakları 2 milyon 566 lira borçları vardı. Belediyemizin 2024 yılında onaylanan bütçesi 247 milyon 290 bin lira. Borcumuz 9 milyon 498 bin lira, alacağımız 10 milyon 242 bin lira. 2019'da bütçenin 5'te biri oranında borçla aldık. 247'yi 5'e bölün. 50 milyon. Hani bunların borcu yoktu? Biz bunları yazarken bir de 10 işçi 9 memuru emekli ettik. Yani onların tazminatlarını da ödedik. Karacasu Belediyesi'nin sıkıntılı bir işi yok. Mehmet Erikmen'in hesap veremeyeceği bir durum yok. Öyle çamur siyasetine gerek yok. Sosyal medyada gördüm. Mazot şöyleymiş böyleymiş. Çok acı bir şey bunla ilgili söylemek ama belediyede içtiğimiz çayın parasını bile kendimiz topluyoruz kamu hakkına girmeyelim diye. Ben kuldan ziyade Allah'tan korkarım. Biz bu iftiralara onlar gibi karşılık vermeyeceğiz. Muhsin Başkanınızın dediği gibi cenazenize gelmeyecek insanlar için komşunuzu kırmayın. Seçim döneminde bir kişinin burnunun kanamasına gönlümüz razı değildir. İftira atan kul hakkına girer. Öbür dünyada oradan oraya dönemez. Bize iftira atanlara teşekkür ediyorum. Bizim günahımızı alıyorlar, öteki dünyada bizim işimizi kolaylaştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

İŞ HANI, OTOPARK, OTEL

Yeni dönemdeki çalışmaları hakkında bilgi veren Erikmen, "Caminin karşısında yıkılan hamamın yerine iş merkezi yapacağız. Şu anda iş hanı olan yeri yıkıp yeni iş hanı, otopark, otel yapacağız. Yeni hükümet konağı yaparken o bölgeye de otopark kazandıracağız. 4 bin 650 metrekare alana kapalı pazar yeri yapacağız. Dua meydanını beceriksizlerinden ve ilgisizliklerinden bu hale getirip bizi mecburiyet caddesine mahkum ettiler. Biz Büyükşehiri aldığımızda da bugün ASKİ'nin kullandığı yeri aslına rücu edeceğiz ve her şey aslına geri dönecek. Bu işler bizim işimiz. Yaparsak biz yaparız. İlçemize doğal hayvan barınağı kazandıracağız. Küçükdağlı'da 4 bin 500 metrekare alana park yapacağız. Büyükdağlı'da mesire alanı oluşturacağız. Geçici hastane olarak kullanılan binaya gündüz bakım evi kazandıracağız. Ayrıca bir yaşlı bakım ekibi kuracağız" dedi.

"KARACASU'YU GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Erikmen sözlerini, "125 dükkanlı sanayi sitesi kuracağız. Bunu TOKİ'yle yapacağız. Fidan üretim merkezi kuracağız. İkinci GES'i kazandıracağız. Büyükdağlı Mahallesi'ndeki TOKİ alanında hastane yeri ayırdık. Buraya branş hastanesi yapacağız. Memleketimizi ilmek ilmek geleceğe hazırladığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Belediyeyi yönetmek idareci olmak bol keseden üfürmekle olmaz. Artık söz milletin. Artık vakit akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit Karacasu'yu geleceğe hazırlama, gayretle çalışma vaktidir. Benimle bu yolda yürümeye var mısınız? İlçemizi daha ileriye taşıyacağımıza ekibimle birlikte söz veriyorum. Bizi sabırla dinlediğiniz için teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun" şeklinde sözlerini sonlandırdı.

Muhabir: ÖZGÜR DEDEOLUK