Gençay’a görevinin İlçeye ve kendisi için hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Erbaş, 1999 yılından bu tarafa tanıştıklarını ifade etti. Daha önce Belediye Meclis Üyeliği görevine atıf yaparak Gençay’ın tecrübesine güvendiklerini söyledi. Gençay’ın Eşi Garip Gençay’ın Ticaret Odasında Meclis Başkanlığı yaptığı dönemde teşriki mesaisi olduğunu hatırlattı. “Ziyaret vesilesi ile bakış açımızı ortaya koymak istiyoruz” diyen Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bundan önceki dönemde ticaret erbabı çeşitli zorluklarla karşılaştı. Mimar ve Mühendislerimize, yapı müteahhitlerine iş süreçlerinde belediyedeki iş ve işlemlerinde adil ve eşit davranılmadı. İnşaat sektörünün temel problemleri var. Yeni bir yaklaşım ile STK’ların, entelektüellerin, mühendis ve mimarların, yapı müteahhitlerinin taleplerine kulak verilsin istiyoruz. Belediye ile bir sinerji yakalamalıyız. İşi bilen, alanında iyi olan insanlarla onların fikirlerinden yararlanabileceğimiz birtakım kurullar oluşturulabilir. Alanında iyi olan nitelikli insanlara ve onlara görüşlerine ihtiyacımız var.
İmar planlarımızı gözden geçirilmeli. Kent estetik kurulu etkin çalıştırılmalı. Kent kimliği önemsenmeli. Birtakım konularda kesin çizgiler çekip, onları herkese eşit uyguladığımızda başarı sağlanacaktır. Toplum başta direnç gösterebilir ama sonra bunun herkese eşit uygulandığını gördüğünde durumu idrak eder ve kabul eder. Mimari ve estetiği önemsemeden nitelikli bir kent inşa edemeyiz. Kentler yaşıyor, hiçbir şey için geç değil. Bugün doğru vizyon ortaya koyarsak kent olumlu bir yöne gider” dedi.

“İNŞAAT YASAKLARI ESNETİLMELİ”


Geçtiğimiz yıl inşaat yasakları uygulamasındaki sorunlara değinen Erbaş “İnşaat yasaklarında esneklik sağlanmadı. Yerleşim olmayan yerlerde de yasak sert uygulandı. İnşaat yasakları komisyonunda görev alacak insanlar yetkin olmalı. Diyaloğa açık olmalı” dedi.
Belediye Başkanı Hatice Gençay; seçim sürecinde çeşitli sektörlerle istişarelerde bulunduklarını hatırlattı. “İnşaat sektörünün sorunlarını da biliyoruz” dedi. Liyakatten, adaletten, eşitlikten yana bir parti olduklarını, liyakatli insanlarla yol yürüyeceklerini, halkın da zamanla bunu hissedeceğini ifade etti.

Didim Gençay 1280

“GENÇAY “KİMSENİN İŞİ AKSAMAYACAK”

Didim Belediye meclisinden Başkan Gençay'a imza ve protokol yetkileri Didim Belediye meclisinden Başkan Gençay'a imza ve protokol yetkileri


Belediye öncülüğünde toplantılar yapacaklarını söyleyen Gençay, Didimlilerle beraber çözüm üreteceklerini, kimsenin işinin aksamasını, ekonomiye sekte vurulmasını istemediklerinin altını çizdi.
İmar planlarında düzenleme ihtiyacını kendilerinin de dile getirdiğini belirten Gençay, Konuya bilimsel yaklaştıklarını, Ticaret Odasının da öyle yaklaştığını bildiklerini, her işi konuşarak birlikte yapacaklarını sözlerine ekledi. Artık sıradan bir yol yürümeyeceklerini, nitelikli işler yapmak gerektiğini, Didim’i insanların mutlu olduğu bir şehre dönüştüreceklerini söyleyen Gençay “O sayfayı kapatıyor yeni bir başlangıç yapıyoruz. Barışın olduğu herkesin birbirini anladığı bir kent olacağız.” dedi.
Ticaret Odası Başkanı Erbaş, TOBB ETÜSEM ile yaptıkları Didim Sektörel Gelişim Stratejileri projesinin son toplantısı olan çalıştayı birlikte gerçekleştirmek istediklerini söyledi. Gençay, bunu iş birliği ile yapabileceklerini söyledi.

“GENÇAY’I MECLİSE DAVET ETTİ”


Ticaret Odası Başkanı Erbaş bu hafta gerçekleşecek olan Ticaret Odası Meclis Toplantısına Gençay’ı davet etti. Başkan Gençay Odanın meclis toplantısına memnuniyetle katılacağını ifade etti. Erbaş, Odanın hazırladığı hediye ve basımını üstlendiği “Yoran Didim’in Kayıp Köyü” kitabını takdim etti.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ