Kahvaltıların olmazsa olmaz yiyeceği zeytini yedikten sonra atıyoruz. Nasıl değerlendireceğinizi öğrenince çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz.
Abone Ol
Zeytin çekirdeğinin faydaları
Yapılan araştırmalara göre zeytin çekirdeğinin birçok faydası bulunuyor. En büyük faydası ise mide iç yüzeyini güçlendirerek mide yanmaları azaltması.
Zeytin çekirdeği aynı zamanda da bağırsağın güçlenmesini sağlayarak kabızlık problemine çözüm oluyor.
Kahvaltıda yutulan 1-2 zeytin çekirdeği, selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendiriyor ve selüloz içeren birçok yiyeceğin sindirimini de bu sayede kolaylaştırıyor.
Zeytin çekirdeği yutmak zararlı mı?
Zeytin çekirdeği, mide asidi sayesinde midede hızlıca eriyor. Enzimler ve mide asitleri, zeytin çekirdeğinin selülozik yapısının tamamını eritebilir.
Kansere karşı koruyor
Zeytin çekirdeği, iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücreleri tahribata uğratmaya hazırdır. Zeytin çekirdeği yutmak; başta mide kanseri ve prostat olmak üzere birçok kanser çeşidine karşı koruyucu bir kalkan gibidir.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.