Gündem

'Türkiye sofrasında, Acarlar domatesi'

İncirliova'nın Acarlar Mahallesi'nde üretilen domatesler, Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşların sofralarında yer almaya başladı.

Abone Ol

"EGE'NİN EN KALİTELİ DOMATESLERİ ACARLAR'DA"


Esnaflardan Aydın Gökdemir, Acarlar'da bin dönüm, İncirliova genelinde de yaklaşık 2 bin 500 dönüm alanda domates üretildiğini söyledi. Üretilen domateslerin kalitesinden memnun olduklarını belirten Gökdemir, "Acarlar halkının ürettiği domatesler süperdir, harikadır. Ege'nin en güzel ve kaliteli domatesleri Acarlar'da yetişiyor. Kalitesine göre domatesin fiyatı değişiyor. Biz halde bu domatesin kilosunu 2-2,5 liradan veriyoruz. Domateslerimiz İstanbul, Manisa, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'nin hemen hemen her yerine gidiyor" dedi.

KAYA’DAN ACARLAR’A TEŞEKKÜR


İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya da, Acarlar'ın 'emeğin başkenti' olduğunu söyledi. Acarlar'da neredeyse her türlü ürünün yetiştirildiğini kaydeden Kaya, "Acarlar, emeğin başkentidir, halkı da çok çalışkandır. Tarımda zor şartlara rağmen fedakarca üretim yapan Acarlar halkımız, yeşillikten domatese, biberden patlıcana, bezelyeden bamyaya kadar her türlü ürünü yetiştiriyor. Türkiye'nin neredeyse her yerine sebze ve meyve gönderiyorlar. Üretim yaptıkları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Acarlar Mahallesi Muhtarı Kemal Karabulut ise, domates üreticilerine bol ve bereketli hasat sezonu diledi.