Tek kelimelik tweet meselesi

Abone Ol
Siyaset, birinin ayağına basıp "Ahh" diye bağırmakmış kimine göre, Kimine göre ise laf cambazı olmakmış.
Bana göre siyaset üzerine söylenen en gerçekçi sözlerde biri de şudur;
"Bazı insanlar prensipleri için partilerini değiştirir, bazıları partileri için prensiplerini değiştirir. Winston Churchill" * Geçtiğimiz hafta dünya gündemi tek kelimelik tweet meselesi ile çalkalandı. Hemen hemen her şeyde olduğu gibi bu akımı başlatan yine ABD'li şirketler oldu.
Tek kelimelik tweet akımı sosyal medyaya damga vurdu. Her yeni güne farklı bir gündem ile uyanan sosyal medyanın son gündemi ise "One Word Challange" oldu. Tek kelimelik tweet akımını CNN, Microsoft , NASA, Starbucks gibi uluslararası şirketler başlattı. Tek kelimelik tweet akımı, küresel haber platformu CNN'in resmi hesabından atılan bir tweet ile başladı. CNN'in Türkçesi 'son dakika' anlamına gelen "breakingnews" ibaresi ile attığı tweet, pek çok sosyal medya kullanıcısının dikkatini çekti.
CNN'in atmış olduğu bu tweetin ardından ABD Devlet Başkanı Joe Biden da dahil olmak üzere pek çok hesaptan paylaşım yapıldı.
Bidon "demokrasi" kelimesini paylaşmış.
Aman kardeşim, demokrasi diyerek orta doğuyu yine kurcalamayın da...
* Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de siyasiler bu akıma katıldılar.
Türkiye’de de Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “ışıltı”, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “huzur” kelimeleriyle katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye” ile akıma katılırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise “Zam” paylaşımı yaptı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ''Hürriyet'', Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ''Seçim'', DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ''Özgürlük'', Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce “memleket”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ''İcraat'', Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ''Ankara'' diye yazdılar. Ama bana göre en anlamlı ve en kararlı tweet, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi.
Her defasında ülkedeki mülteci sorununu dikkat çeken ve bu konuda Bolu'da kararlı adımlar atan Özcan; "Yallah" (Hadi Ülkenize) anlamına gelen bir tweet paylaştı.
Siyasette gündem her geçen gün değişmekte.
Seçim takvimi yaklaştıkça, birçok sürprizle karşılaşacağımızı düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz. * Ben de buradan yıllardır her yazımın sonuna yazdığım tek kelimeyi yineleyeyim o zaman
"Sağlıcakla"