Gündem

Minik Kaya için devreye Sağlık Bakanlığı girdi

Sağlık Bakanlığı, Aydın’ın İncirliova ilçesinde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Günay ve Sermin Kaya’nın 2 yaşındaki epilepsi hastası oğlu Kadir Kaya’nın tedavisi için minik çocuğu Aydın’dan Ankara’ya getirtti. Minik Kaya Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın talimatı ile Aydın’dan Ankara’ya getirilerek Dışkapı Çocuk Hastanesinde tedavi altına alındı.

Abone Ol

BAKAN ZİYARET ETTİ


Sağlık Bakanı Ahmet Demircan bugün Kadir bebeği ziyaret ederek, aileye şifa dileklerinde bulundu, Kadir’e oyuncaklar hediye etti. Gerekli filmlerin çekildiği ve tahlillerin yapıldığını belirten Baba Kaya, hastanenin çok ilgilendiğini ifade ederek, Kadir’in nöbet sayısında da azalma olduğunu söyledi.

 “KADİR İÇİN TIBBIN GEREĞİ NEYSE YAPILACAK"


Kadir’in durumuna ilişkin genel değerlendirme yapan Bakan Demircan, "Kadir bebeğin hastalığı onu normal hayatında zorluyor, gelişmesini engelliyor ama hiçbir hastalık konusunda umutsuz olmamak lazım. Allah dertlerin karşısında devasını da yaratmıştır, bunu aramak da bizim vazifemiz. Kadir bebek burada emin ellerde. Daha önceki hastanelerde de emin ellerdeydi, doktorlarımız ellerinden geleni yapmışlar. Buradaki hastanemiz de Türkiye’nin referans hastanelerinden birisi. Tıbbın icabı, gereği neyse sonuna kadar yapılıyor, doktorlarımız gereken değerlendirmeyi yapacaklar" şeklinde konuştu.