Siyaset

Milletvekili Sarıbaş müjdeledi: Aydın’a 7 bin 123 konut projesi

Aydın genelinde dar gelirli vatandaşlara yönelik TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında 7 bin 123 konut için başvurular 10 Kasım’da başlıyor.

Abone Ol

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi amacıyla hayata geçirilen TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında Aydın genelinde 7 bin 123 yeni konut için başvuru süreci başlıyor. AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, proje kapsamında başvuruların 10 Kasım – 19 Aralık 2025 tarihleri arasında banka şubeleri aracılığıyla, 18 Aralık 2025 tarihine kadar ise e-Devlet üzerinden yapılabileceğini duyurdu.

Aydın’ın tüm ilçelerini kapsayan proje sayesinde, vatandaşlar uygun koşullarla konut sahibi olma fırsatı yakalayacak. Başvurular Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Emlak Katılım Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilebilecek.

BAŞVURU KOŞULLARI BELLİ OLDU


T.C. vatandaşı olmak.
18 yaşını doldurmuş olmak.
Başvuru yapılan il/ilçede en az 1 yıl ikamet etmek.
Hane gelirinin belirlenen sınırın altında olması.
Her haneden yalnızca 1 başvuru yapılabilmesi.
Başvuru bedeli: 5 bin TL.
Ödeme planı: Yüzde 10 peşinat, 240 ay vade.

“AYDINIMIZA HAYIRLI OLSUN”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, "Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirilen bu yatırım, sadece konut değil; Aydın’a yeni yaşam alanları, sosyal donatılar ve ekonomik canlılık kazandıracak" dedi.
Sarıbaş, şöyle devam etti:

"AK Parti hükümetlerimizin vizyonuyla hayata geçirilen bu dev proje sayesinde; Aydınlı hemşehrilerimiz uygun taksitlerle ev sahibi olacak, fahiş kiralara dur denecek, şehrimiz daha yaşanabilir, daha güçlü bir Aydın kimliğine kavuşacak.

Bu anlamlı projede emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ve her daim milletinin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Aydın’ımıza hayırlı, uğurlu olsun."