Aydında 40 yıldır kasaplık yapan Yüksel Tikbaş, “Bilmediğiniz ve güvenmediğiniz yerden alışveriş yapmayın. Et alırken marketleri değil, mahalle kasaplarını tercih edin” diyerek vatandaşları uyardı.
Abone Ol
"PARLAK GÖRÜNÜME SAHİP OLMASI GEREKİR"
Tüketimini yapmış oldukları besinlerin tazeliğinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Kasap Tikbaş, “Ülkemizde sıkça kullanılan besin kaynaklarının başında et ve et ürünleri gelmektedir. Et, yapısı gereğince bakteri ve virüs gibi tehlike saçan organizmaları taşıyabildiğinden sağlığımızı riske atabilmektedir. Taze etin her daim parlak görünüme sahip olması gerekir. Parlak olmasından ziyade eti elinizle kontrol ettiğiniz takdirde bir yapışma durumu söz konusu olmuyorsa bu, etin sağlıklı olduğu anlamını taşır” dedi.
"HAZIR KIYMA ALMAYIN"
Aydın’da hileli üretim yapan 9 firmanın açıklanmasının ardından vatandaşların et ve et ürünleri alırken çekimser davrandığını belirten Tikbaş, “Aydın’da bu tür firmaların çıkması, bizim gibi esnafların işlerini de etkiliyor. Vatandaşlarımıza bizden tavsiyemiz, bilmedikleri ve güvenmedikleri yerlerden et ve et ürünleri almasınlar. Et ve et ürünleri alırken, marketleri değil, mahalle kasabını tercih edin. Bizde kıyma 38 lira, et ve dana sucuğu 42 liradır. Kıyma fiyatından aşağı bir dana sucuğu satılıyorsa, bilin ki bu işin içinde bir hile vardır. Hiç bir zaman hazır kıyma almayın. Her zaman pembe eti tercih edin. Hazır kıymanın içine neredeyse satılmayan et çeşitlerini koyarlar. Bu da sağlık açısından zararlıdır” diye konuştu.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.