Gündem

Kuşadası’nda marketten lokantaya yeni dönem başlıyor

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) kamuoyuna yapmış olduğu bilgilendirme ile market, kasap, manav ve benzeri gıda satış yerleri ile restoran, kafe, yemekhane gibi toplu gıda tüketim yerlerinde Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması zorunluluğunun getirildiğini açıkladı.

Abone Ol

Kuşadası Ticaret Odası'nın (KUTO), Kuşadası Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden kaynak alınarak açıkladığı bigilendirme yazısında, ''Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması 7 Haziran 2024 Dünya Gıda Güvenilirliği gününde hayat geçirilmiştir.'' sözlerine yer verildi. Açıklamada ayrıca şu cümlelere yer verildi;

''KAREKOD UYGULAMASI İÇİN İŞLETMELERE TANINAN SÜRE BAŞLADI''

''Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik’in 08 Mayıs 2025 tarih ve 32894 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliği ile Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması market, kasap, manav vb. gıda satış yerleri ve restoran, kafe, yemekhane vb. gıda toplu tüketim yerlerinde zorunlu olmuştur. Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Usul ve Esasları’nın 29 Mayıs 2025 tarihinde yayınlanarak duyurulması ile gıda işletmelerinin uygulamanın gerekliliklerini yerine getirmesi için belirlenen 60 günlük süre başlamıştır. 28 Temmuz 2025 tarihinden itibaren gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde gıda işletmesi karekodunun tüketicinin göreceği yerde bulundurulmasının zorunludur.''

28 TEMMUZ 2025 TARİHİNDEN İTİBAREN YASAL İŞLEM UYGULANMAYA BAŞLANACAK

''Bakanlığımızca hazırlanan ve her bir işletmeye özel gıda işletmesi karekodu gıda işletmelerinde https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/isletme/QRKodOlustur internet adresinden oluşturularak tüketicilere sunulabilir. Bakanlığımızca uygulamanın zorunlu olduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerinden gıda işletmesi karekodunu tüketicinin göreceği yerde bulundurmayan gıda işletmelerine 28 Temmuz 2025 tarihinden itibaren yasal işlem uygulanacaktır. Gıda üretim yerleri için gıda işletmesi karekodu uygulaması gönüllülük esaslı olarak devam etmektedir.''