Aydın’ın Efeler ilçesinde hizmet veren özel bir hastanede Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Dr. Banu Öztürk Ceyhan, Kurban Bayramı’nda et ve tatlı tüketiminde aşırıya kaçılmaması konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu.
Abone Ol
“SEBZE VE MEYVE TÜKETİN”
Kurban Bayramı’nda vatandaşlara meyve ve sebze tüketmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Ceyhan, “Bayram boyunca özellikle sebze ve meyve tüketimini azaltılmamalı. Öğünlerde aşırı besin tüketmemeye gayret edilmeli. Çay, kahve ve asitli içeceklerin fazlasından uzak durulmalı. Ihlamur, ada çayı ve rezene gibi bitki çaylarını tercih edilmeli. Eğer mide ve tansiyon sorununuz yoksa günde 1–2 şişe doğal maden suyu da içebilir. Ana öğünlerde tabağın yarısı salata ve sebze yemekleri ile doldurulmalı. Diğer yarısı ise 2-3 parça et ve 2-3 yemek kaşığı pilav, makarna ve bulgur gibi tahıl ürünlerinden alınabilir. Şekerlemelerden ve çikolatalardan olabildiğince uzak durmaya çalışılmalı. Ağır hamur tatlıları yerine, sütlü veya meyveli tatlıları tercih edilmeli. Günde 1 porsiyondan fazla tatlı tüketmemeye özen gösterilmeli” diye konuştu.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Aydın Ses Gazetesi sitemize
abone olun.