Kültür Sanat

Karacasulu ünlü yazarın yeni kitabı yayımlandı

Efsaneleri sevdiren adam olarak ve Fransızcadaki ustalığıyla tanınan Karacasulu yazar Yaşar Atan’ın son kitabı “Homeros’un İzinde – İlyada Öyküleri“ isimli kitap raflardaki yerini aldı.

Abone Ol

KÜÇÜK PRENS ÇEVİRİSİ

Atan’ın ayrıca André Bonnard’dan “İnsan ve Tragedya” ve A. De Sait Exupéry’den ünlü “Küçük Prens” çevirileri yanında “Akdenizli Tanrılar” ve “Akdeniz Mitologyasından Efsaneler”,  “Homeros’un İzinde-Troya’dan Savaş Efsaneleri  kitapları bulunuyor. Üniversiteler için Fransızca olarak yazdığı ve Milli Eğitim Bakanlığınca yayınlanmış iki de ders kitabı bulunan yazarın tiyatro, şiir çeviri dosyaları da kitaplaşmak  üzere hazır bekliyor.

‘KENDİ KÜLTÜRÜMÜZLE DOST OLMAK İÇİN‘

Batı ülkelerinde Homeros hakkında  45.000’ in üzerinde kitap yazıldığını kaydeden Atan, “Ne var ki ülkemizde kaç kitap yazılmıştır diye bir soru soramıyoruz. O yüzden bu Troya savaşları konusundaki kitaplarımızla; o evrensel ozanımızın doğup yaşadığı ve öksüz bıraktığı topraklara yeniden dönmesi için, ona çağrıda bulunuyoruz...Böylece  biz de Batılılar gibi, bizim topraklarımızın kültürüyle tanışır, dost oluruz. Bu konuda şunu da eklemek gerekiyor:‘Homeros’un İzinde- İlyada Öyküleri” adlı son kitabım, İlyada destanıyla ilgili birçok öyküden oluşmuştur. Kitabı ille de baştan sona, sayfa sırasıyla okumak gibi bir zorunluluk yoktur. İstediğiniz sayfadaki bir öyküden okumaya başlayabilirsiniz“ değerlendirmesinde bulundu.
Karacasu’da dünyaya gelen ve Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü bitiren Atan,  Marsilya/Aix-en-Provence Üniversitesi’nde Albert Camus ve Jean Paul Sartre üzerine çalışmalar yaptı. Yirmi yıl önce Almanya’ya yerleşen Atan, çalışmalarını burada sürdürüyor.