Gündem

Kadın Muhtarlar Günü'nde, Gül Esin unutulmadı

Ege Kadın Platformu Aydın Sekretaryası, 26 Ekim Kadın Muhtarlar Günü etkinliği kapsamında Gül Esin'i Nazilli’deki mezarı başında dualarla andı. Ardından Esin’in Nazilli’de yaşayan kızı Cumhur Şeref Esin, evinde ziyaret edildi.

Abone Ol

“KADINLARIN OLMADIĞI HİÇBİR DEVRİM YOKTUR”

Kadınların el atmadığı ve başarı sağlamadığı hiçbir proje olmadığını ifade eden Aydın Kadın Efeler Derneği Başkanı ve Ege Kadın Buluşması Platformu Aydın Sekretaryası Gülsevil Gürsoy Ergünoğlu, şunları kaydetti: “Ege Kadın Buluşması Aydın Sekretaryası olarak 19-26 Kasım Muhtarlar Haftası ve 26 Kasım Kadın Muhtarlar Günü nedeniyle Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’i mezarı başında ziyaret ettik. Kadın Buluşması Platformu olarak amacımız Aydın’da kadın muhtar ve kadın muhtar aza sayısını arttırmak amacıyla, Ocak ayında faaliyete geçecek olan Gül Esin Muhtarlık Akademisini buluşturuyoruz. Biliyoruz ki kadınların değdiği her yer güzelleşiyor. Kadınların olmadığı hiçbir devrim yoktur. Kadınların el atmadığı ve başarılı olmadığı hiçbir proje yoktur. Bize destek veren bütün STK’lara, Ege Kadın Buluşması bileşenlerine çok teşekkür ediyorum. Biz çok şanslıyız, Gül Esin’in torunları olarak ilimizde toplam 13 mahalle muhtarımız var.”

GÜL ESİN MUHTARLIK AKADEMİSİ AÇILIYOR

Ergünoğlu, Ege Bölgesi’ndeki kadın muhtar ve kadın azaları sayısını artırmak için Gül Esin Muhtarlık Akademisi açıldığını ifade etti. Çok kısa zamanda açılarak hizmet vermek istediklerini dile getiren Ergünoğlu, kadınları akademiye davet etti.