"BİRİNCİ SINIF İNCİR"
Türkiye'de Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescili almayı başaran 4 üründen biri olan Aydın İnciri, dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Kalitesi ve lezzetiyle en çok tercih edilen sarılop inciri, kalite ve lezzetinin yanı sıra insan vücuduna olan faydasıyla da öne çıkıyor.
Türkiye'nin kurutmalık incir çeşitleri ve ekolojisi bakımından dünyanın en kaliteli incirlerine sahip olduğunu belirten Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, "Aydın'da yetişen sarılop ise bunlardan en yaygın, en bilinen yetiştirilen çeşidi. Geniş ölçüde üretimi yapılan Büyük ve Küçük Menderes Havzası’nda yetişen 1'inci sınıf bir incir çeşidi olarak dikkat çekiyor. Aydın'da yetişen Sarılop inciri tüm dünyada yoğun talep görüyor" dedi.
UZAKDOĞU PAZARINDA DA İLGİ YOĞUN
Sarılop incirinin iklim istekleri bakımından Türkiye'de sadece Aydın ve İzmir'de yetiştiğini kaydeden Başkan Kendirlioğlu, "Sarılop incirimizin ince kabuklu kalın etli tat ve nefaset olarak ağızda hoş bir aroma bırakması, kuruma süresinin kısa ve düzgün olması, kuruduğu zaman kabuğunun kararmaması, meyvenin iri ve ballı olması, az çekirdek ihtiva etmesi gibi özellikleriyle ilimizin sembolik ürünü konumunda. Aydın'da yetişen sarılop inciri tüm dünyada yoğun talep görüyor. Son dönemde Uzakdoğu pazarına da girmeyi başardık. AB Tescilli bir ürün olması da incirimize büyük katkı sağlıyor. İnsan vücuduna birçok faydası olmasından dolayı sarılop inciri, yoğun bir şekilde ülkemiz ve dünyada tüketiliyor. Aydın inciri adeta bir şifa deposu. Tüm vatandaşlarımızı Aydın inciri tüketmeye davet ediyorum" diye konuştu.